Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Megnyílt a NAK új Szolgáltató Központja Gyöngyösön

Utolsó módosítás: 2018. március 26.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Gyöngyösön nyitotta meg az országban hetedik NAK Szolgáltató Központját, 2018. március 26-án. Itt – a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt – többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával. A megnyitóünnepség keretében a Kamara együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Egyetemmel.

A megnyitóünnepségen a NAK és az Eszterházy Károly Egyetem együttműködési megállapodást kötött, amit Győrffy Balázs elnök és Dr. Liptai Kálmán rektor írt alá.

A Kamara és az egyetem jó kapcsolatot ápol, a gyöngyösi NAK Szolgáltató Központ nem véletlenül az intézmény Gyöngyösi Károly Róbert Campusán kapott helyet. Ezáltal az elméleti képzés és a mindennapi gyakorlat fizikailag is közelebb kerül egymáshoz. A kamara tudásbázisként is a gazdálkodók, az ágazat érdekeit kívánja szolgálni, miként az egyetem kiváltképp a jövőbe mutató tudás záloga. A gyöngyösi campuson különösen előremutató például a precíziós mezőgazdasági szakmérnök illetve szaktanácsadó képzés.

De jelentősek a térséghez kapcsolódó borászati, szőlészeti, illetve a vadgazdálkodási, élelmiszer-ellenőrzési, vidékfejlesztési szakmai irányok is. A Kamara és az egyetem az agrár, élelmiszeripari, vidékfejlesztési szakágak leendő hallgatók közötti népszerűsítésében, valamint az oktatás és a gyakorlati igények, ismeretek közelítésében is lépéseket tesz a jövőben.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkötelezett abban, hogy a vidék gazdálkodói, élelmiszeripari vállalkozásai versenyképességét gyakorlatorientált szolgáltatásokkal segítse, amelyeket folyamatosan fejleszt, bővít. A mintegy 400 ezer agrárgazdasági kamarai tag érdekeit képviselő és számukra szolgáltatásokat nyújtó köztestület a partnernyilvántartás fejlesztése nyomán naprakész, közhiteles adatokra épülő, széles körű adatbázissal rendelkezik a tagságáról, ami lehetővé teszi, hogy hatékonyabban, személyre szabottan szolgálja ki őket. Az új NAK Szolgáltató Központban a Kamara a falugazdász körzetközponttal egy fedél alatt biztosítja a tájékoztatást, tanácsadást tagjainknak – és nem mellékesen modern környezetben egyfajta centrumot a környék gazdálkodóinak.

Forrás: www.nak.hu/sajto

Fotó: Szántó György

 


< Vissza