Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Diplomaosztó

Utolsó módosítás: 2019. október 15.

Több mint 70, alap és mesterszakon, valamint felsőoktatási szakképzésen végzett hallgató vette át diplomáját, vagy oklevelét ünnepélyes keretek között az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

A gyöngyösi campus diplomaátadó ünnepségén Dr. Bujdosó Zoltán köszöntötte elsőként a végzős hallgatókat. Az Eszterházy Károly Egyetem Campusokért felelős rektorhelyettese beszédében az élethosszig tartó tanulás fontosságára hívta fel a végzősök figyelmét és arra bíztatta őket, bővítsék tovább tudásukat az őket leginkább érdeklő szakterületen.

Az ünnepségen a Verzál-Konzult Pressz Kft. Pro Academia Agriensi – Mecénás díjat vehetett át. Az elismerés olyan hazai és külföldi személyeknek vagy intézményeknek adományozható, akik az egyetem gyarapodását, fejlődését szolgáló jelentős anyagi támogatást vagy más adományt nyújtottak a campusnak. A Verzál-Konzult Pressz Kft. igazgatója, Korsós Imre 1992 óta minden évben - idén 27. alkalommal - az évnyitón jelentős összeggel támogat két kiváló tanulmányi eredményt elért hallgatót. Ez a felajánlás morális értékét tekintve példa értékű lehet más vállalkozások, intézmények részére. Korsós Imre Dr. Liptai Kálmán rektortól és Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettestől vehette át az elismerést.

Az Ünnepi Szenátusülés résztvevőit köszöntötték a Káró Színkör tagjai is. Ezt követően a búcsúzó hallgatók átadták az iskola zászlaját az alsóbb évfolyamosoknak, majd Okos Dóra a végzős évfolyam nevében elköszönt a campustól.

A rendezvényen köszöntötték a 40 éves munkaviszonyt és a jubileumot ünneplő, valamint a nyugdíjba vonuló munkatársakat, majd a gyöngyösi felsőoktatás történetében harmadik alkalommal Aranyoklevelek átadására is sor került. A 12 aranydiplomás több, mint 50 évvel ezelőtt szerzett oklevelet jogelőd intézményünkben, a gyöngyösi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum zöldségtermesztési és szőlőtermesztési szakán.

Az Eszterházy Károly Egyetem 2018/2019-es tanév II. félévére oktatási asszisztens demonstrátori pályázatot hirdetett az oktatási feladatok iránt elkötelezett hallgatók számára. A pályázat kiemelt célja, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek az oktatói feladatok ellátásában. A pályázatot idén Anastassiya Lyssenko a campus Turizmus Menedzsment mesterképzési szakos hallgatója, és Moses Padi Amanor Vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakos hallgató nyerte.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi, valamint Agrártudományi Karának végzősei Dr. Liptai Kálmántól, az egyetem rektorától, Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettestől, Dr. Csáfor Hajnalka dékántól és Dr. Fodor László dékántól vehették át diplomájukat, vagy végzettségüket igazoló oklevelüket.

szöveg, fotó: Nagy Réka

 


< Vissza