Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Nyílt nap

Utolsó módosítás: 2019. október 15.

Nyílt napon ismerkedhettek meg a továbbtanulás előtt állók az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusával

Konzultáció a szakfelelős oktatókkal, az intézményi szolgáltatások megismerése, személyre szabott tanácsadás – ezekről a továbbtanulással kapcsolatos témákról kaphattak információt azok, akik ellátogattak a gyöngyösi campus nyílt napjára. Az intézmény az Agrártudományi és Vidékfejlesztési-, Gazdaság- és Társadalomtudományi-, valamint a Természettudományi Karon is hirdet képzéseket. A felvételizők alap- és mesterképzésen, valamint felsőoktatási szakképzésen induló szakokra is jelentkezhetnek.

2019. szeptemberében új szak is indul a gyöngyösi campuson. A programtervező informatikus felsőoktatási szakképzés versenyképes tudást nyújt egy rendkívül gyorsan fejlődő és jelenleg szakemberhiánnyal küzdő területen - hangsúlyozta Dr. Bujdosó Zoltán, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus oktatási és kutatási főigazgatója.

Várhatóan a 2019-es tavaszi lesz az utolsó olyan felvételi eljárás, mely során még nem lesz kötelező az emelt szintű érettségi és a B2 típusú (középfokú) nyelvvizsga megléte a jelentkezéshez. Ezért Lakatos Márk, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus mesteroktatója előadásában minden továbbtanulás előtt állót jelentkezésre buzdított. Kiemelte, hogy a gyöngyösi campus tanácsadással és ingyenes matematika, informatika és idegen nyelv érettségi felkészítőkkel is szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy minél többen felvételt nyerhessenek az alapképzési szakok valamelyikére.

Az élsport és a tanulás összeegyeztethető - erről már a gyöngyösi campus hallgatója, Gyurta Dániel beszélt. Az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó saját tapasztalatait osztotta meg az érdeklődőkkel. A sportoló elmondta: csak jó emlékek fűzik az intézményhez, és ami még ennél is fontosabb, a szakmailag felkészült tanári gárdától komoly segítséget kapott ahhoz, hogy új életet kezdhessen az aktív sportévek lezárása után.

Az érdeklődők a nap folyamán megismerkedhettek az Egri és a Sárospataki Comenius Campus képzési kínálatával is, bejárhatták a gyöngyösi campust a Hallgatói Önkormányzat képviselőinek kíséretében, és ellátogathattak a Károly Róbert Diákhotelbe is.

 

Akik nem tudtak részt venni a nyílt napon, felvételi tájékoztatókon még megismerkedhetnek a Gyöngyösi Károly Róbert Campussal:
- 2019. január 26. (szombat) - 10 óra
- 2019. február 2. (szombat) - 10 óra
- 2019. február 9. (szombat) - 12 óra

 

fotók: Nagy Réka


< Vissza