Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Véradás

Utolsó módosítás: 2019. október 15.

1 tűszúrás, 450 ml levett vér és akár 3 megmentett élet. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus hallgatói és oktatói az idei tanévben első alkalommal nyújthattak segítő kart a Magyar Vöröskereszt kiszállásos véradásán.

Egy tanulmányi év során 4 alkalommal szervez véradást a Gyöngyösi Károly Róbert Campus. Az intézmény ilyenkor nem csak a helyszínt biztosítja. Az önkéntes vöröskeresztes hallgatók immár 10 éve nyújtanak aktív segítséget az esemény előkészítésében és lebonyolításában is.

A gyöngyösi campus oktatói ezúttal is jó példával jártak elől. A nap folyamán többen első alkalommal jelentkeztek donornak, de voltak olyanok is, akik már rutinos véradóknak számítottak.

Segítő kart nyújtott Dr. Bujdosó Zoltán is. A gyöngyösi campus főigazgatója több mint negyvenszeres véradó. Véleménye szerint példamutatással lehet leginkább a fiatalokat ösztönözni - igaz ez a véradásra is.

A Eszterházy Károly Egyetem társadalmi felelősségvállalásának is része a véradás. 2 évvel ezelőtt az egyetem Szenátusa úgy döntött, támogatja azokat a hallgatókat és dolgozókat, akik donornak jelentkeznek. Így a véradók ezen a napon felmentést kaptak az óralátogatás és a munkavégzés alól.

szöveg, fotó: Nagy Réka


< Vissza