Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Dr. Zsófi Zsolt

Utolsó módosítás: 2017. február 28.

 

       

Név:

 

Dr. Zsófi Zsolt

 

Beosztás:

 

egyetemi docens, mb. tanszékvezető, mb. igazgató

 

Önéletrajz (magyar):

Letölthető dokumentum  

Önéletrajz (angol):

Letölthető dokumentum  

Szervezeti egység:

Szőlészeti és Borászati Tanszék (mb. tanszékvezető)
EKE KFK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete (mb. igazgató)

 

Elérhetőség

 

Gyöngyösi Károly Róbert Campus

 

iroda:

 

Gyöngyösi Károly Róbert Campus 1.406
Eger SZBKI 715. sz.

 

mellék:

 

715

 

e-mail:

 

zsofi.zsolt@uni-eszterhazy.hu

 

Oktatott tantárgyak:
A szőlő biológiája és ökológiai igénye, Termőhelyismeret és eredetvédelem, Borok érzékszervi bírálata, Üzemi gyakorlat, Gazdasági gyakorlat

 

Kutatási terület:

  szőlőélettan, stresszfiziológia, érésdinamika  

Fontosabb publikációk:

 
   

1. Villangó Sz, Szekeres A, Bencsik O, Láposi R, Pálfi Z, Zsófi Zs (2016) The effect of postveraison water deficit on the phenolic composition and concentration of the Kékfrankos (Vitis vinifera L.) berry. SCIENTIA HORTICULTURAE 209: pp. 113-116.

2. Villangó Sz, Pásti Gy, Kállay M, Leskó A, Balga I, Donkó Á, Ladányi M, Pálfi Z, Zsófi Zs (2015) Enhancing phenolic maturity of Syrah with the application of a new foliar spray. SOUTH AFRICAN JOURNAL FOR ENOLOGY

3. Zsófi Zs, Villangó Sz, Pálfi Z, Pálfi X (2015) Combined effect of berry size and postveraison water deficit on grape phenolic maturity and berry texture characteristics (Vitis vinifera L. cv. Portugieser) VITIS 54:(4) pp. 161-168.


4. Zsófi Zs, Villangó Sz, Pálfi Z , Tóth E , Bálo B (2014)Texture characteristics of the grape berry skin and seed (Vitis vinifera L. cv. Kékfrankos) under postveraison water deficit. SCIENTIA HORTICULTURAE 172: pp. 176-182.


5. Villangó Sz, Zsófi Zs, Bálo B (2013) Pressure-volume analysis of two grapevinecultivars ('Kékfrankos' and 'Portugieser', Vitis vinifera L.): water deficit, osmotic conditionsand their possible relations with drought tolerance VITIS 52:(4) pp. 205-206.


6. Nagy R, Zsófi Zs, Papp I, Földvári M, Kerényi A, Szabó Sz (2012) Evaluation of the relationship between soil properties and vineyards: a case study from a cool climate wine region of Hungary CARPATHIAN JOURNAL OF EARTH AND ENVIRONMENTAL SCIENCES 7:(1) pp. 223-230. (2012).


7. Zsófi Zs, Tóth E, Rusjan D, Bálo B (2011) Terroir aspects of grape quality in a cool climatewine region:: relationship between water deficit, vegetative growthand berry sugar concentration SCIENTIA HORTICULTURAE 127:(4) pp. 494-499.


8. Zsófi Zs, Varadi G, Balo B, Marschall M, Nagy Z, Dulai S. (2009) Heat acclimation of grapevine leaf photosynthesis: mezo- and macroclimatic aspects FUNCTIONAL PLANT BIOLOGY 36:(4) pp. 310-322.


9. Zsófi Zs, Gal L, Szilagyi Z, Szucs E, Marschall M, Nagy Z, Balo B (2009) Use of stomatal conductance and pre-dawn water potential to classify terroir for the grape variety Kékfrankos AUSTRALIAN JOURNAL OF GRAPE AND WINE RESEARCH 15:(1) pp. 36-47.

 
       

 

 


< Vissza