Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A költészet napja

Utolsó módosítás: 2020. április 09.

Rendhagyó „Verselj velünk!"

Az EKE Irodalomtudományi tanszéke 2018. április 11-én bevallottan hagyományteremtő céllal rendezte meg először „Verselj velünk!" elnevezésű irodalmi performanszát. A tanszék célja az volt, hogy a költészet napja közös élményt adó, közösségerősítő eseménnyé váljon egyetemünkön.

A Líceum aulájában összegyűltek – egyetemi hallgatók, oktatók és dolgozók, középiskolás diákok, turisták – együtt olvasták fel a szervezők által kiválasztott verseket, majd a résztvevők közül többen egyéni szavalásra is vállalkoztak: kedvenc verseiket vagy azok egy-egy részletét osztották meg a közönséggel. A rendezvény nagy sikert aratott a résztvevők körében, így tavaly sor került a második „évadra" is.

A koronavírus miatt a megszokott formában idén nem lehet megrendezni a közös versmondást, ezért az Irodalomtudományi Tanszék arra kéri egyetemünk költészetet szerető polgárait, hogy 2020. április 11-én, 11.00 órától 23.00 óráig a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet honlapjára (https://www.facebook.com/nyelvirodalom/) töltsék fel kedvenc versük szövegét vagy annak egy részletét. A szervezők saját verseket is örömmel fogadnak, ill. várják azokat a felvételeket, amelyeket a bátor jelentkezők otthoni szavalásukról készítettek.

Ünnepeljünk együtt! Verselj velünk! – idén is!

 


< Vissza