Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Karunk oktatója nemzetközi konferencián

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 26.

A PesText Fesztivál keretein belül megrendezett What About Modern Literature konferencián Bednanics Gábor főiskolai tanár angol nyelvű előadást tartott a Petőfi Irodalmi Múzeumban Budapesten. Előadásában (Question Marks Central European Modernity) a modern irodalom térségi kérdéseit állítja középpontba.

A What about Modern Literature a FISZ Fiatal Írók Szövetségének nemzetközi tudományos tanácskozása, amely a közép-kelet-európai modern és kortárs irodalom regionális és térségi viszonyainak kapcsolatait vizsgálja. Az előadások a nemzetközi viszonylatok reprezentációjára, másrészt (főként) a magyar nyelvű irodalom regionális, határon túli és nemzetközi teljesítményének felmutatására vállalkoztak. A Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett tudományos tanácskozás kifejezetten hangsúlyos szerepben kívánja feltüntetni a magyar irodalom hatástörténetének értelmezését és a határon túli irodalmi jelenségeket (erdélyi, felvidéki és délvidéki és világirodalmi kapcsolatok), azok közvetítési és szerveződési mintáit.

 

 

A konferencián való részvételt az EFOP-3.6.1-16-2016-00001 „Kutatási kapacitások és szolgáltatások komplex fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen" című projekt támogatta.


< Vissza