Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

VERSELJ VELÜNK! HALLGATÓINK VIDEÓÖSSZEÁLLÍTÁSA

Utolsó módosítás: 2021. április 13.

Hazánkban 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. Az ünnep alkalmából az EKE Irodalomtudományi Tanszéke három évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal rendezte meg „Verselj velünk!" elnevezésű irodalmi performanszát, amellyel az volt a célunk, hogy a költészet napja közös élményt adó, közösségerősítő eseménnyé váljon egyetemünkön.

A koronavírus miatt idén is rendhagyó módon, online tartjuk a „Verselj velünk!" idei kiadását. Facebook-oldalunkon várjuk a kommenteket kedvenc vagy saját versekről, versrészletekről. A bejegyzés elérhető az alábbi linkre kattintva: https://fb.watch/4OwxVRCLjB/ 


Magyartanár szakos hallgatóink az idén is egy közös videóval készültek a jeles alkalomra. József Attila „Egyszerű ez" és „Tavasz van! Gyönyörű!" című versét szavalták el közösen.
„A választásunk azért erre a két versre esett, mert az elsőt elgondolkodtatónak, a másikat reményekkel telinek találtuk. Kicsit a járványhelyzet is benne volt a döntésünkben, mert bár távol vagyunk térben egymástól az „Egyszerű ez" szerkezete, és a „Tavasz van! Gyönyörű!" többes szám első személye összekapcsolt minket a videóban. Mindannyiunkban közös a magyar szak, és a versek szeretete is. Szerettük volna, ha online módon is megnyilvánulhat az, amiben hiszünk, hogy a vers mindenkié, nem számít az, hogy ki hol lakik, milyen módon tudja felvenni a videórészletét, mert együtt egy egészet hozhattunk létre "- emelte ki Bodolai Réka, hallgató.

A videó összeállításában közreműködött:
Árvai Patrik, magyar-történelem szak, ötödik évfolyam
Bodolai Réka, magyar-média szak, második évfolyam
Elek Liliána, magyar-média szak, második évfolyam
Hering Petra, magyar-angol szak, második évfolyam
Kis Marcell, magyar-történelem szak, második évfolyam
Kovács Brigitta, magyar-rajz szak, második évfolyam
Kovács Katinka, magyar-közösségi művelődés szak, második évfolyam
Turóczi Adrienn, magyar-történelem szak, második évfolyam
Munkájukat ezúton is hálásan köszönjük és gratulálunk a videóhoz!

 


< Vissza