Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Demonstrátori kinevezések

Utolsó módosítás: 2018. február 26.

Oktatási asszisztens demonstrátori címet vehetett át csütörtök délelőtt a Líceum kápolnájában hat egyetemi hallgató, s még további két hallgató nyerte el erre a félévre a kinevezést.

Az átadón dr. Juhász Tibor megbízott tudományos, kutatási és nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes köszöntötte a fiatalokat, s elsőként a demonstrátor feladatait elemezte, értelmezte. Úgy fogalmazott: azzal, hogy a kinevezett hallgatók bekapcsolódnak a tanszékek oktatási és kutatási tevékenységébe, tanáraik kollégáivá válnak.

 

Nyilatkozatában azt is kifejtette, miért alakult idén úgy, hogy az előző évekkel ellentétben ezúttal csak oktatási asszisztens demonstrátori címeket adtak át. Kiderült, hogy az Új Nemzeti Kiválóság Program nagyszerű kereteket biztosít arra, hogy a tanszéki igényeknek megfelelően az Eszterházy Károly Egyetemen is kinevezhessenek oktatási asszisztens demonstrátorokat. Ebben a félévben három karon: a Gazdaságtudományi Karon, a Bölcsészettudományi- és a Természettudományi Karon segíti majd a munkát a nyolc hallgató.

 

 

Tóth Mercédesz nem első alkalommal vehetett át demonstrátori kinevezést, egy ideje már a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet munkáját segíti. Elárulta, azon túl, hogy ő is megtarthat már bizonyos órákat, különféle rendezvényeket is szervez, például a Magyar Szakhetet. Mercédesz szerint a címért csak olyan hallgatók jelentkeznek, akik kellőképp ambíciózusak, s a kinevezést nem plusz feladatként, hanem lehetőségként fogják fel akár arra, hogy az egyetemi oktatói életbe beleláthassanak.

 

Oktatási asszisztens demonstrátori címet vehetett át a Bölcsészettudományi Karon:
Laczkó Vivien (Filozófia Tanszék)
Tóth Mercédesz (Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet)

 

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza