Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgatói részvétel szónokversenyen

Utolsó módosítás: 2016. november 21.

Nagy György III. éves magyar–ének-zene szakos hallgató szereplése az országos Kossuth Lajos szónokversenyen

2016. november 11–12-én 17. alkalommal került megrendezésre a Kossuth Lajos szónokverseny az ELTE TÓK szervezésében Budapesten. Mint korábban is minden évben, a versenyt egy szakmai konferencia előzte meg, melynek központi témája a Nők szerepe a retorikában volt. Rendkívül színvonalas és érdekes előadások hangzottak el a női retorikáról, női szónokokról.
Ezt követte délután a verseny első fordulója, melynek témája egy Shakespeare-idézethez kapcsolódott: „Isten adott nektek képet, és ti mást csináltok magatoknak."– Nincs már a teremtett „örök nő"? A versenyzőknek egy előre elkészített, maximum 6 perces beszédet kellett szabadon előadniuk. A verseny második fordulója másnap délelőtt egy 3 perces rögtönzött beszéd volt.
A versenyen 30 hallgató vett részt Magyarországon kívül a Kárpát-medence különböző magyar felsőoktatási intézményéből. A verseny célja, hogy jó szónoki képességekkel rendelkező hallgatók egy rangos versenyen megmutassák tehetségüket. A szabadon választott előadások a konferencia anyagával és a verseny eredményével együtt kötetben is megjelennek majd.
Nagy György jó eredménnyel képviselte egyetemünket a Kossuth Lajos szónokversenyen. Felkészítő tanára: Dr. habil. Lőrincz Julianna főiskolai tanár, Magyar Nyelvészeti Tanszék


< Vissza