Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Konferencia az etika oktatásáról a Filozófia Tanszéken

Utolsó módosítás: 2017. december 04.

Új kihívások az etika oktatásában – filozófiai tradíciók és alternatív módszerek címmel rendezett konferenciát november 23-24-én a Filozófia Tanszék.

A tudományos tanácskozáson elsősorban az etika tanárok képzésével és az etika tantárgy oktatásával (a közoktatásban) kapcsolatos témákból, elméleti és gyakorlati kérdéseket érintő kutatási területekről hangzott el tizenhét előadás. Az előadók átfogóan reprezentálták a hazai, illetve a határon túli szakmai műhelyeket, hiszen az egri oktatók mellett az ELTE, a PTE, a DE, az ME, a SZTE, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (Kolozsvár) tanárai, valamint több gyakorlóiskola szakvezető tanára tartott élénk eszmecseréket kiváltó referátumot.
Az Eszterházy Károly Egyetem Filozófia Tanszékének oktatói közül a következők tartottak előadást: Thiel Katalin: A személyiségetika oktatásának jelentősége az etikatanár képzésben; Tóth Angelika: Mit jelent a Komplex Alapprogram az erkölcstan oktatásában?; Loboczky János: A művészetek és az erkölcsi nevelés; Nemes László: Intellektuális erények a jellemnevelésben.

 

 

 

 

 

 

 


< Vissza