Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Közel száz csapat nevezett a történelem versenyre

Utolsó módosítás: 2016. december 12.

Az Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézete a 2016/2017. tanévben is meghirdette középiskolásoknak szervezett történelmi versenyét, melynek nevezési időszaka a napokban zárult.

 

A kiegyezés közelgő 150. évfordulója alkalmából A kiegyezés és kora címmel meghirdetett verseny már a hetedik a Történelemtudományi Intézet által szervezett megmérettetések sorában. A nevezési határidőig 97 háromfős csapat nyújtotta be a jelentkezését 41 iskolából, közöttük határainkon túli oktatási intézményekből is.

A szervezők örömmel tapasztalják, hogy számos iskola és felkészítő kolléga rendszeresen benevezi diákjait, több egykori csapattag pedig egyetemünk történelem szakának hallgatója lett.

A csapatok a nevezési időszakkal párhuzamosan már dolgozhattak az első fordulón, melynek témája az önkényuralom időszaka volt. A tavaszi döntőre a három írásbeli fordulón legjobban teljesítő csapatokat (de egy intézményből legfeljebb egyet) hívják meg a szervezők, illetve (a hagyományokhoz híven) a legjobban szereplő határainkon túli csapat mindenképpen részt vehet a végső „összecsapáson".

A verseny tematikája feldolgozza a szabadságharctól a kiegyezésig tartó utat és az Osztrák–Magyar Monarchia történetét is.

Az érdeklődők a http://tortenelem.uni-eger.hu/hu/tort/verseny oldalon tájékozódhatnak a Történelemtudományi Intézet versenyeinek aktualitásairól.

 


< Vissza