Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Szakmai-módszertani konferencia

Utolsó módosítás: 2018. május 02.

A Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet Alkalmazott Kommunikációtudományi Kutatócsoportja, valamint a Comenius campuson működő Comenius Kommunikációs Kutatócsoport és a Kommunikációs Nevelésért Egyesület április 27–28-án rendezte meg hagyományos Tudatosság a kommunikációban című szakmai-módszertani konferenciáját az Eszterházy Károly Egyetem B épületében.

 

Pintér Márta dékán megnyitója

 

A nagy érdeklődéssel kísért Generációs kérdések a kommunikációs készségfejlesztésben témájú tanácskozás két plenáris és öt szekcióülésén 26 előadás hangzott el. A pénteki plenáris előadáson nagy várakozás előzte meg Révész Lászlónak (EKE TTK) a készülő Komplex alapprogramot bemutató előadását. A Nyelvi kommunikáció a digitális világban témájú szekció nyitóelőadását intézetünk oktatói, Domonkosi Ágnes és Ludányi Zsófia tartotta „További szép estét, tanárnő!" – a nyelvi kapcsolattartás változásai a hallgató-oktató levelezés tükrében címmel. Ezt a végzős kommunikációtanár szakos hallgatók két szekciójának színes, értékes előadásai követtek.

 

Domonkosi Ágnes és Ludányi Zsófia előadása

 

A szombat reggeli szekciót plenáris, nagy ívű elméleti előadások követték. Ebéd után a Kommunikációs Nevelésért Egyesület tartotta meg éves közgyűlését Hulyák-Tomesz Tímea vezetésével és H. Varga Gyula egyesületi elnök beszámolójával. Ekkor került sor A kommunikáció oktatása című sorozat 10. kötetének bemutatására is. (Kommunikációs tudatosság – médiatudatosság. A kommunikáció oktatása 10. [Szerk.: H. Varga Gyula, lektorálta: Szalay Györgyi] Hungarovox Kiadó, Budapest, 2018.)
A délutáni előadásokat H. Varga Gyula elnök, a kutatócsoportok vezetőjének meglepetésköszöntése és emlékkötetének bemutatója zárta.

 

 

 

Az egyesület a konferencia anyagát – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – ezúttal is megjelenteti, a kötet szerkesztője: Hulyák-Tomesz Tímea.

 

 


< Vissza