Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Főigazgatói köszöntő

Utolsó módosítás: 2016. szeptember 13.

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm Önt az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus honlapján!
Sárospatak híres történelmi múlttal és hagyományokkal rendelkező iskolaváros. Campusunk e hagyományok folytatása mellett – a jelen és a jövő kihívásainak megfelelő – megújulási törekvések jegyében állítja össze képzési kínálatát.

Campusunk hallgatói az óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint tanító alapképzési szakokon (BA) országosan elismert eredményeink által megalapozott, gyakorlatorientált képzésekre számíthatnak. Felsőoktatási szakképzéseink – csecsemő- és kisgyermeknevelő; programtervező informatikus {fejlesztő}; turizmus-vendéglátás {turizmus}; szőlész-borász – elvégzése révén az érettségi vizsgát követően olyan szakképzettség birtokába juthatnak, amely lehetővé teszi a szakirányú munkavállalást. Az itt megszerzett tudás és tapasztalat birtokában könnyebb a továbbtanulás az Eszterházy Károly Egyetem alapszakjain, hiszen a teljesített tanegységek jelentős hányada elfogadásra kerül.

Pedagógus végzettséggel rendelkezők figyelmébe ajánljuk mesterképzéseinket (család- és gyermekvédő tanár; pedagógiatanár;), valamint szakirányú továbbképzéseinket (gyakorlatvezető mentortanár; közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga). A részletekről honlapunk felvételizőknek szóló menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.

Az ERASMUS/CEEPUS/Campus Hungary programok keretében hallgatóink lehetőséget kapnak egy-egy szemeszter profilazonos külföldi intézményben való eltöltésére, így nem csupán szakmai tapasztalatokban, hanem idegen nyelvi ismeretekben is gazdagodhatnak.

Sárospatak színes kulturális élete, történelmi hangulatú, zegzugos utcái, műemlékei vonzó és meghitt környezetet nyújtanak a tanulmányaikban elmélyedni kívánó hallgatóknak.

A Campus valamennyi oktatója és dolgozója nevében kívánok Önnek feledhetetlen főiskolás éveket és sikeres tanulmányokat!

Dr. Kelemen Judit (DLA)
mb. főigazgató


< Vissza