Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Magyar Comenius Társaság felolvasó ülése

Utolsó módosítás: 2016. november 12.

Bázisintézményében, az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán tartotta meg 2016. november 9-én közgyűléssel egybekötött felolvasó ülését a Magyar Comenius Társaság, amely fennállásának 30. évfordulóját is idén ünnepeli.

Sárospatak Város Polgármestere, Aros János ebből az alkalomból is köszöntötte a konferencia közönségét. Beszédében felidézte, hogy ez év januárjában a város önkormányzata Ködöböcz József-díjban részesítette a Társaságot.
Az elnöki beszámolóban Dr. Földy Ferenc a 2016. évi társasági eseményekről szólt. Ezután az Elnökség nevében átnyújtotta a Comenius Emlékérmeket. Az elismerő oklevelet és az emlékérmet 2016-ban Aros János, Dr. Petr Zemek, Dr. Bolvári-Takács Gábor, Dr. Fodorné Dr. Nagy Sarolta, Dr. Vitéz Ferenc, Dr. Kelemen Judit, Vinnainé Vékony Márta és Dr. Toma Kornélia vehette át.

A rendezvénynek nemzetközi jelleget adott, hogy Simko Milan, a Cseh Köztársaság Nagykövetségének követ-tanácsosa is köszöntötte a hallgatóságot, majd plenáris előadások következtek, amelyeket az Uhersky Brodi Comenius Múzeum képviseletében Dr. Petr Zemek és Dr. Lucie Urbánková tartott.
A Comenius és a hit címmel meghirdetett felolvasó ülésen a továbbiakban tizenhárom előadás hangzott el. Tartalmukkal megismerkedhetnek az érdeklődők a Társaság frissen megjelent évkönyvében, a Bibliotheca Comeniana 19. kötetében.

Sárospatak, 2016. november 10.

Hír: Dr. Toma Kornélia főiskolai docens, a Magyar Comenius Társaság titkára

 

           
   
     
 
 
     

< Vissza