Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Baksai József kiállítása a Comenius Campuson

Utolsó módosítás: 2016. október 24.

Baksai József Munkácsy-díjas festőművész kiállítása 2016. október 22-én nyílt az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Campusán.

Kelemen Judit oktatási-kutatási főigazgató házigazdaként köszöntötte a művészt és a megjelenteket. Ezt követően a kiállítást Csetneki József képzőművész, az Art Ért Művészeti Iskola igazgatója, a Patak Csoport alkotótáborainak szervezője nyitotta meg. Baksai József a sárospataki alkotótáborok résztvevőjeként és a képzőművészeti szabadiskola tanáraként többször járt már a városban, azonban a Comenius Campuson először szerepel alkotásaival.
Csetneki József rendhagyó megnyitóval lepte meg a közönséget: a művész szemléletével rokon, a képek ihlette mottók sorozatával reflektált a kiállított művekre, illetve Baksai művészetére. Gondolataival és az idézetekkel a közönséget is elgondolkoztatta, így hozta közelebb a nézőket a festményekhez.

A megnyitó szövege ide kattintva olvasható.

A megnyitó után a rajzteremben folytatta a beszélgetést a művész és az érdeklődő közönség.

Baksai József alkotásai meditációra, a képek témáiba, festői hatásaiba és önmagunkba mélyedésre inspirálnak bennünket.
A következő hetekre ünnepélyes és mégis bensőséges hangulat hatja át a helyszínt és a festmények között járó-kelő hallgatókat, itt dolgozókat és ide látogatókat.

 

Baksai József több művészeti szervezet tagja, közöttük a Magyar Képzőművészeti Alapnak (MAOE), a Magyar Festők Társaságának, valamint a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Tanárként is hosszú évek óta dolgozik. Képzőművészeti tantárgyakat tanít művészeti középiskolában és a Metropolitan Egyetemen.
Számos díj és elismerés birtokosa, közülük a legjelentősebbek:


• 2004 Hommage à Gaál Imre (MAOE-díj)
• 2001 Munkácsy Mihály-díj
• 1994 Római Magyar Akadémia ösztöndíja
• 1993 Fiatal Képzőművészek Stúdiójának ösztöndíja
• 1991 MAOE díja (Stúdió '91)
• 1990 Musée 2000 díja, Luxemburg

 

 

Hír: Dr. Sándor Zsuzsa
Fotó: Jakab-Kelemen László


< Vissza