Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Külföldi hallgatóink látogatása a Comenius Karon

Utolsó módosítás: 2014. október 12.

Az Erasmus és egyéb programok keretében főiskolánkon tanuló külföldi hallgatók és magyar kísérőik május 10-én szombaton tanulmányi kirándulást tettek Sárospatakra és Sátoraljaújhelyre.

A programra, - amelyen hét EU-s országból, valamint Törökországból és Brazíliából érkezett diákok vettek részt - a TÁMOP- 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0002 Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán projekt támogatásával került sor.

A nap első és legfontosabb programja az EKF Comenius Karának meglátogatása volt Sárospatakon. Csoportunkat Vinnainé Vékony Márta tanárnő és több, a karon tanuló hallgató fogadta, akik bemutatták az épületet és az egyik hallgató angol nyelvű power point előadást is tartott a Comenius karról, valamint Sárospatak és a régió történelméről, látnivalóiról.

Utána csoportunk angol nyelvű idegenvezető segítségével megtekintette a város látnivalóit, a Rákóczi várat a Vörös toronnyal, a Református Kollégiumot, majd tettünk egy hangulatos sétát a Bodrog folyó partján.

Ebéd után Sátoraljaújhelyre látogattunk, ahol egy kellemes szabadidős programra került sor. A Magashegyi Sportcentrum kalandparkjában Magyarország leghosszabb libegője a hegytetőn álló kilátóhoz vitt fel minket. A kilátó tetejéről csodálatos panoráma nyílt nemcsak a városra, hanem a környező országokra, Szlovákiára és Ukrajnára is.

Az ország legnagyobb bob pályája ugyancsak felhőtlen kikapcsolódást, nagy élményt nyújtott a fiataloknak. A nap végén feltöltődve, ismeretekkel és élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza Egerbe.

 

A hírt küldte: Tóth Judit csoportvezető, Nemzetközi Kapcsolatok Központja


< Vissza