Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

MÁR JELENTKEZHETTEK AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEMRE

Utolsó módosítás: 2017. január 03.

Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a felvételizők - a 2017. február 15-i jelentkezési határidőig - legfeljebb hat helyet (ebből hármat díjmentesen) jelölhetnek meg az E-felvételiben. A három díjmentes helyen túli jelentkezésekért 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni - tették hozzá.

Az E-felvételi rendszert a www.felvi.hu-ról érhetik el a jelentkezők, de ehhez regisztrálniuk kell a honlapon - írták.
A pontszámítás az alapképzésen, osztatlan képzésen és felsőoktatási szakképzésen 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok (maximum 400 pont) mellé különböző jogcímeken maximum 100 többletpont kapható.

A mesterképzéseken a jelentkezők maximum 100 pontot szerezhetnek, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a www.felvi.hu. Egyetemek, főiskolák oldalain a meghirdetett képzések mellett - tették hozzá.

A jogszabályi minimum ponthatár idén változatlan: az alap- és osztatlan mesterképzések esetében 280, felsőoktatási szakképzéseknél 240, mesterképzések esetében pedig 50 pont, tehát ezen ponthatárok alatt teljesítő jelentkezők nem vehetők fel a felsőoktatásba.

Mint írják, idén megújult a www.felvi.hu honlap szakkereső és szakleírások része. Így már a módosított, új képzési és kimeneti követelmények alapján lehet a különböző szakokról és az azon szakokon végzettek elhelyezkedési adatairól információkat találni. Változott a tanárképzés struktúrája is, a potenciális jelentkezőket az úgynevezett "tanárképzés-választó" alkalmazással segítik az eligazodásban, abban, hogy ki tudják választani - az előképzettségüktől függően - a számukra elérhető tanárszakot.

Az Eszterházy Károly Egyetemen a következő tanévtől 9 felsőoktatási szakképzés, 36 alapszak, és 19 osztatlan tanárszak 74 szakpárja közül választhatnak az érettségivel rendelkezők.

Nyílt nap az egyetem sárospataki Comenius campusán:
2017. január 26. (csütörtök) 9.00 Comenius Campus 3950 Sárospatak, Eötvös út 7.

Előalkalmassági vizsga a Tanító, Óvodapedagógus, valamint a Csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakokra jelentkezők számára:
2017. január 30. (hétfő) 9.00 Comenius Campus 3950 Sárospatak, Eötvös út 7.

További információk a szakokról és képzésekről az alábbi linken érhetők el: http://felvi.uni-eszterhazy.hu

A minimum ponthatárokról itt írtunk bővebben: https://uni-eszterhazy.hu/hu/egyetem/egyetem/hirek-1048/c/megjelentek-a-minimum-ponthatarok

Forrás: MTI / uni-eszterhazy.hu


< Vissza