Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA COMENIUS KAR

Utolsó módosítás: 2016. április 11.

MEGHÍVÓ

Az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kara
NEVELÉSI ÉS OKTATÁSI ÖTLETBÖRZE
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK AZ ELMÉLETTŐL A GYAKORLATIG

tudományos szakmai regionális konferenciát szervez, melyre egyszerre hívja és várja a régió köznevelési intézményeiben dolgozó pedagógus kollégákat, valamint az érintett tudományos területeken dolgozó kutatókat.

A társadalmi, gazdasági és technológiai változások jelentősen befolyásolják azt, hogy milyen ismeretekre, készségekre, képességekre lesz szüksége a jövő nemzedékének. Komoly kihívás ez a gyermeknek, a szülőnek, a pedagógusnak és a társadalom minden tagjának egyaránt; hiszen nem tudjuk pontosan meghatározni, hogy milyen tudáscsomagra lesz szükség ahhoz, hogy a változó világ kihívásaira kreatívan, alkotó módon tudjunk reagálni. A jövőt nem látjuk, nem tudjuk felkészíteni a gyermekeket az elkövetkezendő időszakra, azonban a lehetőséget megadhatjuk számukra ahhoz, hogy képességeiket kibontakoztathassák, tudásszomjukat kielégítsék.

De vajon oktatási rendszerünk törődik-e az egyes gyerekek eltérő igényeivel, adottságaival, megismerő folyamataival, emocionális állapotával és egyensúlyával? Napjaink pedagógusainak milyen szerepelvárásoknak kell megfelelniük? A pedagógiai módszertani repertoár megújítása, gazdagítása miként lehetséges számukra?

A konferencia célja, hogy mind elméleti, mind gyakorlati oldalról válaszokat kínáljon a pedagógusok számára munkájuk hatékonysága, valamint a kulturális okokból eredő másság elfogadásának légkörében szerveződő nevelési-oktatási folyamatok vonatkozásában.
Időpont: 2016. április 21. (csütörtök), 10.00–16.00
Helye: EKF Comenius Kar (3950 Sárospatak, Eötvös út 5–7), díszterme, valamint a gyakorlati műhelyek számára kijelölt tantermek.

Jelentkezés a konferenciára:

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2016. április 3-tól a szervező- és
programbizottság elnökénél lehet a mellékelt űrlapon 2016. április 19-ig (kedd).

A konferencia előzetes programja

A konferencia végleges programja


< Vissza