Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Elismerték egykori hallgatónk munkáját

Utolsó módosítás: 2019. október 29.

Egykori hallgatónk, Gyöngy Attila munkáját is elismerte a város, kitüntetését az október 23-ai ünnepségen vehette át.

Eger közgyűlése a testnevelés és a sport területén végzett kiemelkedő munkájáért „PRO AGRIA" szakmai díjjal tüntette ki Gyöngy Attila birkózó edző és testnevelő tanárt. Méltatásában ez olvasható:

„Gyöngy Attila az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolában és annak elődjében 26 éve tanít testnevelés és földrajz tantárgyat, tart birkózó és futballedzéseket a gyerekeknek. Az Egri Vasas birkózó szakosztályának vezetője, valamint az Egri Városi Sportiskola birkózó szakosztályának vezetőedzője. Tanítványai szép eredményeket érnek el a diákolimpiákon, országos bajnokságokon birkózás sportágban, sorra hozzák az I., II., III. helyezéseket. Gyöngy Attila elhivatott és lelkiismeretes edzői munkájának köszönhetően stabil és kiemelt utánpótlásbázist tudhat magáénak, ami azért is fontos, mivel Eger a birkózás sportág egyik Centrum Központja. A gyerekek nevelésére, tanítására tette fel életét, melyet igyekszik a lehető legjobban megvalósítani."

Gyöngy Attila intézményünk jogelődjében 1992-ben testnevelés-földrajz szakos tanárként végzett, s mint portálunknak elmondta, nagyon szeretett idejárni, évfolyamuk azóta is szinte minden évben tart találkozót. Kitüntetéséről szólva úgy fogalmazott: ilyenkor gondolja át az ember, hogy mi mindent is csinált az elmúlt években, amiért úgy látták, kiérdemelte az elismerést. Attila hétköznap délelőttönként tanít, esténként edzéseket tart, hétvégente versenyekre jár diákjaival. Mint mondta, a kitüntetés arra sarkallja, hogy ezt a munkát még nagyobb erővel végezze.

Kitüntetéséhez gratulálunk!

Főoldali fotó: Huszár Márk


< Vissza