Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Visszatértek a Líceumba

Utolsó módosítás: 2019. október 07.

Október 5-én tartották a Magyartanárok II. találkozóját a Líceumban. Ezúttal az 1990-1995 között végzett volt hallgatóit hívta meg a Nyelv és irodalomtudományi Tanszék egy baráti beszélgetésre, múltidézésre.

A program Pintér Márta Zsuzsanna, a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánjának a köszöntőjével kezdődött, majd Németh Márta IV. éves ének-zene-matematika szakos hallgatónk adott elő néhány népdalt, nagy sikerrel.

Ezután a Nyelv és irodalomtudományi Intézet igazgatója, Dr. Kusper Judit mutatta be az elmúlt évek történéseit, a karon és a magyar szakon folyó képzést, a nappalis és a levelezős hallgatóknak kínált osztatlan tanári szakpárokat, és a már tanárként dolgozó kollégáknak kínált szakirányú továbbképzéseket.

A nagy érdeklődéssel, kérdésekkel kísért ismertető után az Eszterházy Károly életéről, küzdelmeiről szóló filmből tekintettek meg egy részletet a vendégek. Ezt követte egy séta a Líceumban és a Kápolnában, ahol a volt ének-zene szakos hallgatók egy kis meglepetéskoncertet is adtak a többieknek.

Sokáig folyt a beszélgetés egy kávé és egy kis sütemény mellett a volt tanárokkal, köztük nemcsak a nyelvészeti és az irodalmi tanszék, hanem a történelem tanszék oktatóival is.

A pozitív visszajelzések megerősítették, hogy szükség van ezekre a rendezvényekre, a nyugdíjas és a jelenlegi kollégák és a volt hallgatóink közötti kapcsolattartásra, egymás megbecsülésére. Így jövőre mindenképpen megszervezzük a III. találkozót is, október első szombatján.

Írta: Pintér Márta Zsuzsanna

Fotó: Balogh Tibor


< Vissza