Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kiváló eséllyel indulnak végzett hallgatóink

Utolsó módosítás: 2021. február 12.

Az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói a végbizonyítvány megszerzése után 1-3 hónappal el tudtak helyezkedni, általában a végzettségüknek megfelelően – derül ki a diplomantul.hu oldalon található adatbázisból.

Új módszerrel kutatja a felsőoktatásban végzettek sikerességét az Oktatási Hivatal. A Felsőoktatási Információs Rendszerben (FIR) tárolt egyéni szintű adatokhoz – szigorúan anonim módon – kapcsolnak más államigazgatási rendszerekben (Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, Innovációs és Technológiai Minisztérium és Diákhitel Központ Zrt.) tárolt tényadatokat.

Az Adminisztratív Adatbázisok Egyesítése (AAE) nevű modulból nyert statisztikát az Oktatási Hivatal mindenki számára elérhetővé tette a diplomantul.hu oldalon. A 2020-as kutatás alapsokaságát a 2011/12 és a 2017/18-as tanévek között abszolutóriumot szerzett személyek képezik. A kutatásból képet kaphatunk arról, hogy az adott tanévben, adott képzési területen, szakon végzett hallgatók milyen gyorsan, milyen jövedelemmel, és milyen ágazatban, munkakörben helyezkedtek el, vagy milyen arányban tanultak tovább.

Ebből kiderül, hogy az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói a végbizonyítvány megszerzése után 1-3 hónappal el tudtak helyezkedni, általában a végzettségüknek megfelelően.
A magyar, a gazdálkodási és menedzsment, a gazdaságinformatikus, a zenekultúra, a tanító és edző alapszakon végzettek a végbizonyítvány megszerzése után 1 hónapon belül találtak munkát, és 85-100%-ban diplomás munkakörben tudtak elhelyezkedni.

Az egyetem mesterképzésein végzettek esetében a munkaerőpiacon való elhelyezkedést megnézve a geográfus és tervezőgrafika szakon végzettek 100%-a diplomás munkakörben dolgozik.
A bruttó átlagjövedelem az országos átlagnál magasabb az Eszterházy Károly Egyetem informatikai, a gazdaságtudományi és a sporttudományi képzési területen folyó képzésein végzettek esetében. A legtöbb egyéni vállalkozó a művészetközvetítés területén diplomát szerzettek közül kerül ki.
A magyarországi Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) kérdőíves modulja 2010 óta gyűjt adatokat – a frissdiplomások mellett – az aktív hallgatói jogiszonnyal rendelkezők munkaerőpiaci helyzetéről, munka melletti tanulási aktivitásáról, illetve a képzéssel való elégedettségéről. A diplomantul.hu felületet nem csupán a végzettséggel rendelkezőknek, hanem a pályaválasztás előtt állóknak is hasznos lehet.


Felvételizel, de még bizonytalan vagy abban, hová add be jelentkezésed február 15-ig? Segítünk a választásban! Légy te is eszterházys! Keresd felvi.uni-eszterhazy.hu oldalunkat szakjaink részletes leírásáért, valamint Jelentkezők menüpontunkat, melyben bemutatjuk, mivel várunk az Eszterházy Károly Egyetemen!


 Kövess minket közösségi oldalainkon is:

Facebook: UniEszterháy – EKE
Instagram: unieszterhazy
TikTok: unieszterhazy


  


< Vissza