Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

„Gyönyörű hivatást választottak”

Utolsó módosítás: 2020. március 09.

A Logopédia Európai Napján, március 6-án a Gyógypedagógia Tanszék és a Heves Megyei Pedagógia Szakszolgálat egri logopédusai ismét konferenciát szerveztek.

A résztvevőket a Líceum Kápolnájában dr. Dávid Mária, a Gyógypedagógia Tanszék vezetője köszöntötte.

Elhangzott: 2018-ban a gyógypedagógia szak akkreditációjával teljessé vált az egyetem pedagógusképzési palettája. A szakon pszichopedagógia és logopédia szakirányra várják a hallgatókat. Az első évfolyam hallgatói jelenleg másodévesek, számukra is nagyon hasznos volt a két konferencia, amit a Logopédia Európai Napja alkalmából szerveztek az intézményben. Dr. Dávid Mária elmondta: a szakra sikeres alkalmassági vizsgát követően kerülhetnek be a hallgatók.

A nap első előadója Kelemen Csaba színész volt, aki a résztvevők felé fordulva úgy fogalmazott: gyönyörű hivatást választottak, hiszen minden ember szeretné magát megmutatni, ehhez pedig a beszéd megfelelő eszköz lehet.

A színész egy Örkény novellát felolvasott, majd egyet fejből mondott el a közönségnek, ezzel is prezentálva, mi minden befolyásolja az előadásmódot.

Elfogadta a szervezők meghívását dr. Tóth Gábor, a Sagami Női Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Gyermekpedagógiai Tanszékének és a Yokohama Városi Egyetem és Orvostudományi Kar Doktori Iskolájának, valamint Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Tanszékének oktatója és logopédusa.

Előadásában azt vizsgálta, mit jelent a kommunikáció korai fejlesztése, mely tényezők, ingerek befolyásolják, fejlesztik a csecsemők beszédfejlődését.

Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotó: Balogh Tibor


< Vissza