Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

„Legyenek szerelmesek az életbe”

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 06.

Az Eszterházy Károly Egyetemen szeptemberben 2811 hallgató kezdeti meg tanulmányait, ebből 1925-en az Egri Campuson, akik számára péntek délelőtt tartották a tanévnyitó díszünnepséget a Líceum udvarán.

– Hozzák felszínre a magukban rejlő csodát – kívánta az elsőéves hallgatóknak az Eszterházy Károly Egyetem rektora, Dr. Liptai Kálmán. Hozzájuk fordulva kifejtette azt is: jól választottak, s esélyt kaptak álmaik megvalósítására. Személyesen történetein keresztül arra is rávilágított: sorsunkat nem tudjuk megkerülni, az idő, mint nagy tanítómester és csalfa játékos, újra és újra szembesíteni fog minket küldetésünkkel. 

 

– Legyenek szerelmesek az életbe – kérte az elsőévesekről a rektor, s hozzátette azt is: a munkától való kitérést igyekezzenek mellőzni, keressenek példaképeket, találjanak életre szóló barátságokat, és rajzolják meg az élet ceruzájával saját portréjukat.

Az ünnepségen elhangzott: az Eszterházy Károly Egyetem hallgatói közül huszonegyen nyertek el demonstrátori címet, szintén huszonegyen nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat, s mintegy huszonnégy hallgató pályázott sikeresen az Új Nemzeti Kiválóság Programra.

A fogadalomtételt követően Orehovszki Lili elsőéves hallgató köszöntötte a résztvevőket, s hallgatótársainak azt kívánta: legyenek büszkék arra, hogy az Eszterházy Károly Egyetemre nyertek felvételt, s gazdagodjanak megannyi felejthetetlen élménnyel.

Mielőtt átadta volna a város jelképes kulcsát az új hallgatóknak Martonné Adler Ildikó alpolgármester, elárulta: az egyetem és a város együttműködése szoros, büszkék arra, hogy Eger iskolaváros. Elhangzott az is: akár a pedagógusképzés tekintetében az egyetemen sziklaszilárd tudást és alapokat szerezhetnek a hallgatók. Az alpolgármester arra kérte a kulcs átvevőit, hogy ismerjék meg, őrizzék és gazdagítsák, szeressék Eger városát.

Szép, tartalmas egyetemi éveket kívánt a hallgatóknak Bíró Balázs, az EHÖK elnöke is, s hogy idővel ők is megértsék, mit is jelent az „Eszterházy-érzés".

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza