Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

„Színes, tartalmas másfél hónap áll előttünk”

Utolsó módosítás: 2019. március 11.

Műfajok és értékek kellő egri sajátossággal – így jellemezte az idei Egri Tavaszi Fesztivált a város polgármestere, Habis László a programsorozatról tartott sajtótájékoztatón.

Habis László kifejtette: egri sajátosságként arra gondol, a kultúra számtalan ága mellett a helyi fesztiválon a borgasztronómia is jelentős szerephez jut. Erről tanúskodik a március 15-ei, Líceumban szervezett nyitány, az Egri Csillag Fellövés is, melyen mint elmondta, a vendégek megízlelhetik az Egri Csillag 2018-as évjáratát. Idén is megünneplik a hungarikum Egri Bikavért, újra lesz Hungarikum Piknik, és mintegy „borgasztronómiai keretként" a zárórendezvény ezúttal is az Egri Csillag Weekend lesz.

Ahogy Habis László fogalmazott: színes, tartalmas másfél hónap áll előttünk. Az Egri Tavaszi Fesztivál egyedülállóságáról szólt Martonné Adler Ildikó alpolgármester is. Kiemelve a Csillagtól csillagig szlogent viselő programsorozat néhány elemét, elmondta: a borgasztronómia mellett a filmművészet is meghatározó lesz, az Uránia Moziban például francia filmnapokat szerveznek. Az alpolgármester az új célokba is beavatta a sajtótájékoztató résztvevőit, szeretnének megjelenni Budapesti Tavaszi Fesztiválon is egy szeletnyi egri kultúrával.

Dr. Lőrincz György úgy fogalmazott, Eger maga is egy csillag, ahol kitüntetett szerepben lehet a bor. Az Egri Csillag Fellövésről elmondta: gyönyörű környezetben, fantasztikus hangulatban mintegy húsz termelő kínálja majd borait – a kilenc éves Egri Csillag mellett Egri Bikavért is – a Líceumban.

Összegzésként Gay Krisztina, a Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is megosztott néhány információt a résztvevőkkel. Az Egri Tavaszi Fesztivál március 15-én indul, és április 28-ig várják programokra az érdeklődőket. A negyvenöt nap alatt több mint harminc programot szervez a kilenc csatlakozó intézmény és a hat további programszervező.

A teljes programkínálatot megtalálja a rendezvény honlapján: http://egritavaszifesztival.hu/

Szerző: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel

 


< Vissza