Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Kihirdették a VE-GA-TOUR vetélkedő eredményét

Utolsó módosítás: 2020. december 15.

Középiskolás diákoknak hirdette meg az Eszterházy Károly Egyetem a „VE-GA-TOUR” vetélkedőt a magyar gasztronómia népszerűsítésére. A megméretés végén online hirdettek eredményt a szervezők.

Nagy Zoltán mesteroktató, királyi főszakács bevezetőjében emlékzetetett: a vetélkedő célja, hogy közelebb hozza a vendéglátás, gasztronómia és turizmus területét a diákokhoz. A rendezvény lebonyolítása az Eszterházy Károly Egyetem szervezésében történt, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vendéglátós Mesterek Klubja támogatásával az EFOP-3.5.1-16-2017-00011 számú, „Duális és gyakorlatorientált képzések fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen” című projekt keretén belül.

Dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes, a projekt vezetője elmondta: bár a versenyt és az eredményhirdetést is személyesen szerették volna megtartani, az idei esztendő erre nem adott lehetőséget, de végig fontosnak tartották a célt, s öröm, hogy a diákok, felkészítő tanáraik is aktívan részt vettek a programban.

Dr. Tánczos Tamás, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánja, a projekt szakmai koordinátora kiemelte: az eredményhirdetésnek lesz folytatása: amint lehet, szeretnék vendégül látni a résztvevőket.  

Vitkóczi Marianna, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara oktatási irodavezetője arról szólt, a vetélkedő fontos mérföldő abban a munkában, amit közösen végeznek azért, hogy minél szélesebb körben ismertté tegyék a vendéglátás, turizmus területét.

Elhangzott: a verseny első fordulójában egy turisztika-vendéglátás körében megfogalmazott tesztet kellett kitölteni a tanulóknak. A második fordulóban egyetemi hallgatók készítettek kis videofilmeket Eger turisztikai attrakcióiról és ebből egy hangos PPT-t kellett készíteni az idegenforgalom-turisztikai ágazatban tanulóknak, míg a vendéglátósoknak egy videofilmet egy szabadon választott vendéglátó egységről.
A harmadik forduló jelentette a döntőt. Itt egy 40 kérdésre kellett válaszolni szintén idegenforgalom-turisztika-vendéglátás kérdéskörben.
A megméretésre 16 csapat jelentkezett, a döntőre 13 maradt a versenyben.

Nagy Zoltán köszönetet mondott a Gazdaság-és Társadalomtudományi Kar turizmus- vendéglátás szakos hallgatóinak is, akik nagyon sokat segítettek, hogy megvalósuljon a videós anyag, illetve a kérdések összeálljanak.

 

A vetélkedő eredménye itt olvasható.


< Vissza