Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A duális képzéssel ismerkedtek a diákok

Utolsó módosítás: 2020. január 29.

Az Agria TISZK-ben egyetemek és vállalatok mutatták be a diákoknak a duális képzésben rejlő lehetőségeket.

A keddi, interaktív fórumon File Sándor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte a diákokat. Hangsúlyozta: a fórum lehetőség arra, hogy minél több információhoz jussanak a duális képzésről. Hozzátette: nagy döntés előtt állnak a fiatalok, hiszen döntésük az egész jövőjüket meghatározhatja, ezért azt tanácsolta nekik, hogy legyenek nyitottak, szánjanak elegendő időt a tájékozódásra. Mint mondta, a tapasztalatok segítik majd őket abban, hogy meghozzák a megfelelő döntést.

Az érdeklődőket tájékoztatta arról is, hogy Heves megyében a feldolgozóipar meghatározó, azon belül is a járműipar. A duális fórum résztvevői a duális képzés előnyei mellett a jövőben elérhető technológiákkal is ismerkedhettek.

– A cél a lokális környezet fejlesztése, melyhez szükség van az új energiákra, a fiatal munkavállalókra – hangsúlyozta a főtitkár.

Az Eszterházy Károly Egyetem duális képzési kínálatát a kiállításon túl Kaplonyi Benjámin, turizmus-vendéglátás szakos duális hallgató mutatta be a diákoknak. Előadásában kiemelte, hogy az egyetemnek kiváló vállalati partnerei vannak, s a duális képzés előnyei közé tartozik egyebek mellett, hogy a hallgató teljes tanulmányi ideje alatt a munkájáért fizetést kap, a végzéssel egy időben már rendelkezik gyakorlattal, igénybe vehet kedvezményes tanulmányi rendet.

Duális képzéseink listáját megtekintheti alábbi oldalunkon, a képzés előnyeiről szóló bővebb cikkünket pedig itt olvashatja.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Balogh Tibor

 


< Vissza