Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A legfontosabb a kommunkáció

Utolsó módosítás: 2017. február 17.

A Házasság hete program keretében a párkapcsolatok végzetes buktatóiról tartott előadást Pilát Gábor párkapcsolati és életviteli tanácsadó. A programot a Heves Megyei Kormányhivatal szervezte, és már fél órával a kezdés előtt szinte megtelt a Líceum Díszterme. Az esemény egyaránt érdekelte a fiatalabb és az idősebb korosztályt is.

Dr. Szeszták Attila, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg a rendezvényt, majd felolvasott egy ironikus, vicces szöveget a házasság első évéről, ami azonnal elnyerte a közönség tetszését.

Pilát Gábor színpadra lépése előtt még megnézhette a közönség A Párkattanás című kisfilmet, amit az Eszterházy Károly Egyetem hallgató készítettek. A kisfilmben az utca emberét szólították meg, olyan kérdésekben, mint pl.: "Mi a jó házasság titka?" vagy "Miért van annyi válás mostanában?", de rákérdeztek arra is, hogy a megszólalók szerint "Mik egy párkapcsolat legnagyobb buktatói?" és "Vajon létezik-e életen át tartó szerelem?".

A tanácsadó előadásában kitért azokra a válaszokra, amiket a kisfilmben is hallottunk, és számos oldalról megközelítette a párkapcsolatban élők mindennapi életét. Kihangsúlyozta, a legjobb és legegyszerűbb módja a párkapcsolat romlás elkerülésérnek, hogy a két fél kommunikál egymással, minden apró problémát kibeszél és állandóan tesz azért, hogy a házassága, vagy párkapcsolata rendben legyen.

A közel másfél órás előadás végén lehetőség nyílt kérdéseket feltenni az előadónak, megvásárolni Tabuk nélkül a párkapcsolatról című könyvét, amit akár dedikáltathattak is a résztvevők.

Mózes Krisztina

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza