Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Legjobb IT adaptáció

Utolsó módosítás: 2020. február 19.

A Budapest Kongresszusi Központban megtartott 28. Turizmus Évadnyitó Gálán ünnepélyes keretek között jelentették be az első alkalommal meghirdetett CheckINN innovációs verseny nyerteseit.


A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) 2019 őszén CheckINN elnevezéssel fél éven át tartó turisztikai ötletversenyt hirdetett a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára. A tavaly első alkalommal indított pilot projekttel közel 100 hallgatót sikerült megmozdítani és 3 fős csapatokban közös gondolkozásra bírni.

Az Eszterházy Károly Egyetem csapata, a „Futurity" (Kollman Lili Viola, Dóra Zsófia és Székely Ákos) a „Legjobb IT adaptáció" kategóriában bizonyult a legjobbnak. Nyertes koncepciójuk a kontakt recepció kiváltását egy önálló recepciós kioszk-rendszerrel oldaná meg, ahol a vendég integráltan minden szolgáltatást önállóan elvégezhetne. Innovatív ötletükben a zsűri kiemelte, hogy arra az aktuális problémára is hatékony megoldást kínál, hogy hogyan tud a szálloda a HR költségen megtakarítani, ill. HR kapacitást fölszabadítani és azt valamilyen más területre átcsoportosítani. Az eszterházy-s hallgatókat tanáraik, Dr. Domjánné Nyizsalovszki Rita tanszékvezető és Somodi-Tóth Orsolya a csapat mentora kísérték el a díjátadóra.

Minden pályamunkát 3 különböző bíráló zsűrizett. Bírálati szempont volt többek között az ötlet újszerűsége, megvalósíthatósága az üzleti életben és a hosszú távú fenntarthatósága.

A „Legjobb F&B szolgáltatás innováció" díját a Budapesti Corvinus Egyetem csapata, míg a „Legjobb szállodai alapfolyamat innováció" kategóriáét a Kodolányi János Egyetem hozta el.

A három kategóriában a legmagasabb pontszámban részesülő pályamunkát benyújtó csapat tagjai összesen 3-3 millió forint díjban részesültek. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány ezen túl kötelezettséget vállalt arra, hogy támogatási szerződést köt szakmai projekt megvalósítására a nyertes csapatok küldő intézményeivel is, szintén 3 millió forint értékben.

A díjakat átadta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója, valamint az MTSZA képviseletében Hülvely István és Somlyai Zoltán kurátorok.

Hallgatóinknak szeretettel gratulálunk és hasonlóan szép szakmai sikereket kívánunk a jövőben!


< Vissza