Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Magyar Anglisztikai Társaság 13. konferenciája

Utolsó módosítás: 2017. január 27.

Az Eszterházy Károly Egyetem ad otthont 2017. január 26-28. között a Magyar Anglisztikai Társaság (Hungarian Society for the Study of English, HUSSE) vándorkonferenciájának.

A kétévente megrendezett esemény célja, hogy az angol nyelvű népek kultúrája, irodalma, társadalma, valamint az angol nyelv kutatóinak biztosítson fórumot legújabb kutatási eredményeik bemutatására, illetve tudományos tapasztalatcserére.

A Magyar Anglisztikai Társaság - melynek tagsága kutatókból, oktatókból és doktori iskolák hallgatóiból áll - az angol nyelvű világ irodalomtudományos, társadalom, és nyelvtudományi vizsgálatát segíti elő konferenciák, tudományos fórumok és pályázatok segítségével.

A rendezvény házigazdája az Eszterházy Károly Egyetem, a szakmai megvalósítást és az általános szervezési munkákat az Anglisztika és Amerikanisztika Intézet felügyeli.

A nemzetközi konferencia - melyre 200 fő jelezte részvételét - a legrangosabb hazai esemény az anglisztika kutatói számára. A külföldi előadók mellett a hazai felsőoktatás legfontosabb intézményei képviseltetik magukat. A magyar kutatók mellett résztvevőket várunk Angliából, Törökországból, Thaiföldről, Ausztriából, Csehországból, Romániából, Franciaországból, az USA-ból, és Oroszországból. Számítunk az Egyesült Államok nagykövetségének képviselőire valamint a helyi és regionális felsőoktatási és kulturális szféra vezetőire egyaránt.

A tudományos előadások és vitafórumok mellett a konferencián adják át az Országh László, illetve a HUSSE könyvpályázat díjait is.

Fotó: Szántó György


< Vissza