Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A problémaalapú tanulás és digitális környezete

Utolsó módosítás: 2019. február 06.

Oktatásinnováció, digitális készségek fejlesztése, az IKT eszközök bevonása a tanulásba: ezekkel a témákkal is megismerkedhettek azok az oktatók, akik részt vettek A problémaalapú tanulás és digitális környezete című tréningen.

Az Információs és kommunikációs technológiai, vagyis az IKT eszközök a megfelelő tudással rendelkező felhasználók kezében jelentős segítséget nyújthatnak a tanulásban, a tanításban és akár a problémamegoldásban is. Ezeknek a készségeknek az elsajátítását segítette az a Médiainformatika Tanszék által szervezett tréning, amin a nyertes EFOP 3.4.3. pályázatnak köszönhetően az Eszterházy Károly Egyetem oktatói térítésmentesen vehettek részt.

A tréningnek volt olyan résztvevője is, aki az IKT eszközök használatával kapcsolatos, egyhetes külföldi kurzusra szeretett volna felkészülni.

Dr. Komló Csaba, a Médiainformatika Tanszék oktatója hangsúlyozta, a résztvevők olyan új ismeretekkel gazdagodhattak, amik a munkájukat és a hétköznapjaikat egyaránt segíthetik. Részletesen megismerkedhettek többek között a Google Drive használatával, a QR kódok világával és a fogalomtérképekkel, a problémaalapú tanulás lényegét pedig egy mini projekt keretein belül, LEGO robotok bevonásával érthették meg.

Szerző: Nagy Réka
Fotó: Kakuk Dániel

A rendezvény az EFOP-3.4.3-16-2016-00010 - "Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" keretében valósult meg.


< Vissza