Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Szolnoki Tankerület szakmai napja az Egyetemen

Utolsó módosítás: 2017. április 19.

A Szolnoki Tankerületi Központ intézményeinek vezetőinek, pedagógusainak rendezett szakmai napot a Médiainformatika Intézet a Digitális átállás témakörében.

A résztvevők visszajelzése szerint a megrendezett Szakmai Nap nagyon fontos célokat valósított meg: minden résztvevő érezhette, hogy utolsó utáni pillanatban vannak az iskolák, a pedagógusok.

Az Internet és a mindenki számára elérhető korszerű eszközök megjelenésével az iskola keretei kitágultak, a tudás megszerzésének egyik lehetséges eszközévé vált a világháló, melyen a tanulók gyakran ugyan ellenőrizhetetlen módon barangolnak, de eközben – akarva, akaratlanul – bővítik ismereteiket.

Nem odázható az a pardigmaváltás, mely elősegítheti, hogy az audiovizuális médiumok, a számítógépek és az internet adta lehetőségeket értő módon alkalmazza, szolgálatba állítsa a pedagógia.

Minden résztvevőt érintettek és megérintettek a szakmai előadások, a gyakorló pedagógusok hiteles tapasztalatai, gondolatai.

Az intézményvezetők visszajelzéseiből:
- „jó lenne minél több hasonlóan magas színvonalú rendezvény, nemcsak vezetők, hanem kollégák részére is, ahol új módszerekkel, lehetőségekkel tudunk megismerkedni",
- „a délelőtti előadások kapcsán a fiatal tudósok nyűgöztek le Bennünket, míg délután igazi módszertani börze volt",
- „példaértékűnek tartjuk azt is, ahogy az egyetemen fogadtak és vendégül láttak",
- „nagyon színvonalas, jól szervezett, hasznos"
- „jó volna a pedagógus kollégák részére is megrendezni"

Hír: Médiainformatika Intézet


< Vissza