Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A tudás univerzuma III.

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 02.

Több okból is érdemes az Eszterházy Károly Egyetemet választanod! Olvasd el cikkünket, hogy megismerd kínálatunkat!

Négy campuson – Egri Campus, Gyöngyösi Károly Róbert Campus, Jászberényi Campus és Sárospataki Comenius Campus – öt karra jelentkezhetsz: az Agrártudományi és Vidékfejlesztési, a Bölcsészettudományi és Művészeti, a Pedagógiai, a Gazdaság- és Társadalomtudományi, illetve a Természettudományi Karok kínálatából válogathatsz.

Összesen harminchat alapszakot, mintegy nyolcvan párosításban húsz tanári szakot, tizennégy mesterképzést, egy további osztatlan képzést – a grafikusművész szakot –, valamint kilenc felsőoktatási szakképzést hirdet az Eszterházy Károly Egyetem. Képzéseinkről bővebben itt olvashatsz: felvi.uni-eszterhazy.hu.

Az intézmény négy campuson hét korszerű, jól felszerelt kollégiummal rendelkezik. A kollégiumi térítési díjak 2019 szeptemberétől nem emelkednek, így jóval olcsóbban veheted őket igénybe az albérleteknél!

Az országosan igényelhető ösztöndíjak mellett – mint a szociális ösztöndíj, a tanulmányi ösztöndíj vagy az Arany János-ösztöndíj –, egyetemünk további lehetőségeket kínál. Ilyen az Eszterházy-ösztöndíj vagy a Gárdonyi-, illetve a Klebelsberg-ösztöndíj, melyek a tanulmányaid idejére akár teljes anyagi támogatást jelenthetnek.

Az egyetemen sosem fogsz unatkozni, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat rendszeresen szervez számodra különféle programokat: ilyen többek között a Gólyatábor, a Gólyabál, a Tánc Ramazúri, az Egyetemi Moziklub, a Mr és Miss Eszterházy szépségverseny vagy az Eszterházy Csillaga tehetségkutató.

Ha nincs még nyelvvizsgád ne aggódj: négy féléven át tanulhatsz ingyenesen idegen nyelven, melynek széles választéka elérhető intézményünkben. Az informatikai hozzáférés és a könyvtári szolgáltatás nálunk kiemelkedően fejlett.

Kortárssegítő és Mentálhigiénés Csoport is működik az intézményben, akikhez bátran fordulhatsz, bármilyen problémád adódik. Ők is rendszeresen szerveznek szórakoztató, tanulságos programokat. Több kiemelt: NB 1-es és NB 1 B-s csapata van az egyetemnek, melyhez nemcsak edző vagy sportszervező szakos hallgatóként csatlakozhatsz, hanem akkor is, ha kiemelkedő sporttevékenységet végzel.

Ha nem versenyszerűen szeretnél sportolni, abban az esetben is minden lehetőség adott ahhoz, hogy fejleszd magad, az egészséged. Válassz számos öntevékeny körünk közül annak fényében, hogy mi érdekel téged a leginkább: vár téged az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, a Kepes György Szakkollégium, a Roma Szakkollégium, az EKE Cheerleaders, a BlackShape és még számos csoport. Nevezz az idén tizennégy éves Kortárs Hangon irodalmi pályázatunkon és érj el alkotásaiddal nemzetközi sikereket. Díjazottként neves írókkal és költőkkel vehetsz részt többnapos kreatív írás szemináriumon.

Az egri Gárdonyi Géza Színházba kedvezményes Eszterházy-bérletet biztosítunk számodra. A Szuszogó Színházban, az egyetem színjátszó csoportjában magadat is kipróbálhatod, ha érdekel a színjátszás.

Csatlakozz az egyetem hivatalos Facebook-oldalához, kövesd figyelemmel, hogy mi vár rád, ha minket választasz!

Fotó: Szántó György, Kakuk Dániel, Huszár Márk


< Vissza