Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A változatosság gyönyörködtet

Utolsó módosítás: 2019. május 23.

Varietas delectat – így szól a Gárdonyi Géza Színház következő évadjának tematikája, s ez a változatosság, a sokszínűség darabjaik műfajában, témáiban köszön vissza.

Társadalmi dráma, operett, daljáték, táncjáték, vígjáték, mesejáték, komédia és újdonságként a krimi is megjelenik a Gárdonyi Géza Színház 2019-2020-as évadjának repertoárjában. Blaskó Balázs, a teátrum igazgatója a sajtó képviselőinek azt is elárulta: míg az előző, most záródó évadban a magyarságot, addig idén a „változatosság gyönyörködtet" tematikát célozták meg.

Dús, változatos élményt kínáló évadként jellemezte az újat Blaskó Balázs, aki az előző hónapokat értékelve kifejtette: várakozáson felüli sikereket hozott, s mindez, mint fogalmazott, kellő energiát adott számukra a következőkre. Warrenné mestersége, Rigó Jancsi, Az egérfogó Agatha Christie regénye alapján, János vitéz, Bolero, A nagymama, Tizenkét hónap, Süsü, a sárkány, Forró vizet a kopaszra!, Páratlan páros, I&Time: ezeket a bemutatókat láthatják a következő évadban a színház szerelmesei, ez utóbbit Frenák Pál koreográfiája és koncepciója alapján szeptember 25-én a 8. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon.

Habis László, a város polgármestere örömmel fogadta, hogy a színház új évadjának darabjai minden generációt megszólítanak. Topolánszky Tamás, a GG Tánc vezetője sikereikről, elismeréseikről szólt, majd elárulta: a szeptember 25-29-ig tartó 8. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon a Magyar Táncművészeti Egyetem, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat, a Bozsik Yvette Társulat, a Duna Táncműhely, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, a Pécsi Balett, a Miskolci Balett is részt vesz, s fellép Rémi Tünde és Appelshoffer János, valamint természetesen a GG Tánc Eger. A vezető hangsúlyozta: céljuk az ország és a város kulturális életének gazdagítása.

– Tanítanak, nevelnek, elgondolkoztatnak: sorolta a színészek feladatait Kiss József rendező, akitől azt is megtudhattuk, hogy jelenleg az angolszász dráma foglalkoztatja leginkább. Agatha Christie regénye alapján rendezett darabját is bemutatta néhány szóban, előre vetítette: komoly emberi tartalma lesz a kriminek, s katartikus pillanatokra számíthatnak azok, akik jegyet váltanak rá.

Kormos Anita, kulturális munkatárs újdonságokról számolt be, így arról, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a bérletes előadások számát Stúdiószínházi előadásokkal bővítik ki a következő évadban. Kiderült az is: a bérletes nézőszám növekszik, s a Gárdonyi Géza Színház mindent megtesz azért, hogy nézőiknek a lehető legtöbbet, legjobbat nyújthassa.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotó: Kakuk Dániel


< Vissza