Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A Varázstorony is Eger Csillaga

Utolsó módosítás: 2021. január 07.

A Líceum kápolnájában rendezték a 2020. évi Eger Csillagai díjátadó gálát, amelyet – a Líceum TV jóvoltából – online követhettek az érdeklődők. Az intézmények kategóriában a Varázstorony nyerte el a díjat.

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a voksolást – mondta Habis László, az Eger Csillagai 2020 szavazást meghirdető Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke, aki elárulta: kategóriánként csaknem 7-7 ezer szavazat érkezett. Elhangzott: a szervezők kezdeti célja nem változott az évek során, ráirányítani a figyelmet az értékes egri gazdasági társaságokra, intézményekre, szervezetekre, magánszemélyekre, fiatalokra. A 15 jelölt munkája, tevékenysége elkötelezettségről, szenvedélyről, Eger iránti szeretetről is árulkodik. Ismeretes: ezúttal a Varázstornyot és Hegyesi-Hudik Margit főiskolai docenst is jelölték a díjra.

Az eseményen kiderült: intézmények kategóriában a Varázstorony lett Eger Csillaga. Dr. Murányi Zoltán igazgató a díj átvétele után köszönetét fejezte ki az egyetem mindenkori vezetésének, amiért az elmúlt 12 esztendő során támogatták munkájukat. Hozzátette: hatalmas mérföldkő az egriek elismerése, az pedig külön öröm, hogy éppen a Líceum épületében vehették át a díjat. Kiemelte dr. Vida József munkáját, szavai szerint neki köszönhető, hogy megalakult a Varázstorony, és most egy ilyen szép díjjal ismerik el munkájukat. 

A gazdasági társaságok között az Egertej Kft., a szervezetek közül a Babszem Jankó Gyermekszínház, a magánszemélyek kategóriájában Majoros Tamás fotográfus, míg a fiatalok közül a Legényes Zenekar nyerte el a díjat.

 

Szöveg: Pócsik Attila
Fotók: Balogh Tibor


< Vissza