Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Alkotó-fejlesztő meseterápia képzés indul

Utolsó módosítás: 2018. június 22.

Szeptembertől alkotó-fejlesztő meseterápia szakirányú továbbképzés indul az Eszterházy Károly Egyetemen.

A képzés indításáról a jó hírt Boldizsár Ildikó, egyetemünk oktatója, meseterapeuta is megosztotta Faebook-oldalán:

„Talán nem véletlen, hogy épp a metamorfózis nevet viselő kolostorban kaptam az örömhírt: megérkezett a hivatalos engedély a levelezős alkotó-fejlesztő meseterápia szakirány indítására, amely ősztől két féléves képzés lesz az egri Eszterházy Károly Egyetemen. A megszerezhető szakképzettség hivatalos, oklevélen is szereplő megnevezése: alkotó-fejlesztő mese-szakpedagógus.

Nagyszerű csapatmunka eredménye ez: öt tanszék - a kurzus leendő - oktatói dolgoztak rajta. A meseterápiás alapismereteken túl a tananyagban szerepel művészeti és vizuális nevelés, pszichodráma alapismeretek, játékpedagógia és pszichológia, gyermekirodalom, animáció és természetművészet. A szakirány célja olyan szakemberek képzése, akik az alkotó-fejlesztő meseterápiás gyakorlati tudásuk mellé pszichológiai, irodalmi és vizuális ismereteket is szereznek, és megismerkednek a mesék alkalmazási lehetőségeivel a pedagógusmunka különböző területein, elméleti és gyakorlati jártasságot szereznek a meseterápia pedagógiai alkalmazásában.

Fontos tudnivaló, hogy ezen a szakon nem képzünk meseterapeutákat! Ez továbbra is a Semmelweis Egyetem és a Független Pedagógiai Intézet által akkreditált képzéseken sajátítható el! A jelentkezéshez főiskolai szintű végzettségre van szükség. Nagyon sok szeretettel várjuk a jelentkezőket! Kollégáim nevében ígérem: mesés képzés lesz!”

A szakirány részletes leírását itt olvashatja. A jelentkezési határidő a szakirányú továbbképzésre augusztus 31-e. A jelentkezéssel kapcsolatos minden további információt, a jelentkezési lapot megtalálja az alábbi linken.

Cikk fotó: Berán Dániel (Heves Megyei Hírlap)


< Vissza