Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Angoltanár szakosok példamutató segítségnyújtása

Utolsó módosítás: 2020. március 27.

A digitális oktatásra való átállás bejelentése napján létrejött a Go Teachers Go – EKE Nyelvpedagógia Műhely Nyelvtanári - Hallgatói Facebook-csoport.

A csoport célja, hogy azok az angol nyelv és kultúra tanára szakos hallgatók, akik tanítási gyakorlatukat most nem tudják osztálytermi körülmények között folytatni, segíteni tudják mentoraik és más gyakorló nyelvtanárok munkáját.

Az ötletgazda, a csoport és a szintén Go Teachers Go – EKE Nyelvpedagógia Műhely elnevezésű Facebook-oldal létrehozója Majorosné Kovács Györgyi fontosnak tartja, hogy a tanárképzésben részt vevő hallgatók is aktívan ki tudják venni a részüket ebben a pedagógusok számára nehéz, kihívásokkal teli időszakban. Az országos összefogásnak számtalan jó példáját látni, rengeteg hasznos információ, alkalmazás vált a tanárok számára elérhetővé.

Ez a csoport azonban annyiban különbözik, hogy a sok hasznos digitális tananyag mellett egy szerkeszthető táblázatba a nyelvtanárok konkrét kéréseiket, igényeiket írhatják meg: milyen tananyaghoz, milyen nyelvi szinthez, életkorhoz szeretnének segítséget, amelyhez a hallgatóink készséggel állnak hozzá és készítik el a feladatokat, tananyagokat. Amellett, hogy a hallgatóink segítenek, szakmailag is sokat fejlődnek, és így a tanítási gyakorlatukat is tudják folytatni.

Go Teachers Go - EKE Nyelvpedagógia Műhely
Go Teachers Go – EKE Nyelvpedagógia Műhely Nyelvtanári - Hallgatói Csoport

A hírt küldte: Majorosné Kovács Györgyi

 


< Vissza