Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Aranyérmes lett a Gasztroguru csapat!

Utolsó módosítás: 2019. december 11.

Első helyezést ért el és a „Jövő reménységei" különdíjat is elnyerte az Eszterházy Károly Egyetem Gasztroguru csapata egy rangos gasztronómiai megmérettetésen, a XVIII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyen!


A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) valamint Dány Község Önkormányzata közösen szervezte meg a XVIII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt. A résztvevőknek idén a disznótoros előételt vagy levest, főételt, valamint desszertet kellett készíteniük.

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagymestere, Garaczi János szakmai irányításával működő zsűriben, neves gasztronómiai szakemberek vendéglátósok vettek részt. A versenyt három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére hirdették meg.

Egyetemünket a Gazdaságtudományi Intézet Turizmus Tanszékének hallgatói képviselték:
- Pála Zsanett, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam
- Popik Fanni Boglárka, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam
- Tóta Patrícia, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam
- Scholtz Olivér, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam

A versenykiírásnak megfelelően a csapat a következő menüt készítette el:
- Hurkaropogós mustáros jus-sal
- Szilvacsatnis házikolbász
- Sült hagymás vér, tepertős tésztakosárban
- Bőrös malacgerinc,lilakáposzta mártással,szalonnás gancával
- Variációk hájas tésztára

A csapat felkészítője Gazdaságtudományi Intézet Turizmus Tanszékének mesteroktatója Nagy Zoltán volt. A csapat az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézete támogatásával készült fel a versenyre.

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítőnek!


< Vissza