Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Átadták a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjakat

Utolsó módosítás: 2018. január 10.

2018. január 8-án ünnepélyes keretek között adták át az idei Klebelsberg-ösztöndíjakat. Ebben az évben az Eszterházy Károly Egyetem 82 tanárszakos hallgatója részesült ösztöndíjban, ami országos összevetésben az előkelő második helyre volt elegendő és a korábbi évekhez viszonyítva is jelentős előrelépést jelent.

A 2013-ban alapított Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program legfőbb célja az, hogy motiválják a tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatókat. 2017 novemberében 1481 hallgató rendelkezett Klebelsberg-ösztöndíjjal, most további 651-en nyertek a pályázaton, így összesen 2132-en kapnak ilyen ösztöndíjat. Közülük 1920-an osztatlan tanárképzésben tanulnak, 212-en pedig gyógypedagógus alapképzésben vesznek részt. A félévenként 125 000 – 375 000 FT közötti összegben elnyerhető ösztöndíjra azok a magyarországi felsőoktatásban tanuló, vagy a szomszédos országokban élő magyar anyanyelvű hallgatók pályázhatnak, akik osztatlan tanárképzésre, illetve gyógypedagógia alapképzési szakra nyertek felvételt, vagy ezeken a képzéseken tanulnak. Az ösztöndíjra - a hallgatói jogviszony alatt - az aktív félévekben jogosult a hallgató. A programban való részvétel feltétele a jó tanulmányi eredmény, és az, hogy a hallgatók vállalják: a diploma megszerzése után legalább annyi időt töltenek a pályán, amíg igénybe veszik az ösztöndíjat.
A legutóbb meghirdetett pályázat nyerteseinek ünnepélyes keretek között a Pesti Vigadóban adták át az ösztöndíjakat, ahol Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntötte a hallgatókat. Az Eszterházy Károly Egyetem díjazott hallgatói nevében Sebők Máté, a TTK hallgatója vette át a díszoklevelet Balog Zoltán minisztertől és Palkovics László oktatási ügyekért felelős államtitkártól. Ebben az évben 82 tanárszakos hallgatónk részesült ösztöndíjban!
Gratulálunk a nyertes pályázóknak!


< Vissza