Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Átvehették „útleveleiket” a nagybetűs élethez

Utolsó módosítás: 2020. február 07.

Az Eszterházy Károly Egyetemen ezúttal 439 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Az Egri Campuson 316 hallgató végzett, diplomájukat február 7-én vehették át az Agria TISZK-ben.

Az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusán alapképzésen 146, mesterképzésen 93, osztatlan képzésen 21, felsőoktatási szakképzésen 19, míg szakirányú továbbképzésen 37 hallgató fejezte be tanulmányait.

- Diplomájukkal útlevelet vesznek át életük következő szakaszához, fogalmazott köszöntőjében az Eszterházy Károly Egyetem rektori jogkörben eljáró rektorhelyettese, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona. A rektorhelyettes szólt arról is: hallgatóink nemcsak tudással, kulturális élményekkel gazdagodhattak egyetemünkön, hanem olyan, szeretet által vezérelt értékrendszerrel, mely a továbbiakhoz is szilárd alapot jelent számukra.

A végzetteket arra kérte, hogy maradjanak kapcsolatban az egyetemmel, hiszen hallgatóit az alma mater mindig visszavárja. Tudós életutakat állított eléjük példaként, s azt kívánta a hallgatóknak, a kihívásokkal teli 21. században legyen önbizalmuk, legyenek tisztességesek, felkészültek és eredményesek, vezesse őket a jó szándék további útjukon.

A köszöntőt követően habilitációs és doktori díszokleveleket, valamint Tudományos Publikációs díjakat adtak át.

Az MTA doktora fokozattal rendelkező szerző kategóriában a Tudományos Publikációs díjat vehetett át Valuch Tibor, a Történelemtudományi Intézet egyetemi tanára, valamint Jedlovszky Pál, az Élelmiszertudományi Intézet egyetemi tanára. A PhD fokozattal rendelkező szerző kategóriában Tudományos Publikációs díjat kapott Kusper Judit, a Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet egyetemi docense, valamint Kunné Tamás Judit, a Matematikai és Informatikai Intézet tanársegédje és Tóth Zsolt, a Matematikai és Informatikai Intézet egyetemi docense. Ezzel a díjjal tüntették ki Zombola Pétert, az Ének-Zene Tanszék egyetemi docensét is.

A diplomaosztón vehette át kinevezését az egyetem húsz oktatási asszisztens demonstrátora is.

A diplomák átvételét követően Kovács Gergely szólt végzős hallgatótársaihoz.

Mint mondta, egri egyetemi éveik alatt felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak mindannyian.

Elárulta: az egyetem számára nemcsak egy épület, hanem egy másik család volt, ezt segítette az is, hogy példa- és útmutató oktatóktól tanulhatott. Elmondta: szeretne minél többször visszatérni majd öregdiákként a városba, ahol felnőtté vált, és amelyben életének egyik legfontosabb pillanatait élhette át.

- Ismerjétek fel és ragadjátok meg a lehetőségeket – kívánta búcsúzóul hallgatótársainak, majd visszaadta a város jelképes kulcsát Minczér Gábor alpolgármesternek.

Az alpolgármester beszédében egri főiskolai éveire emlékezett, s kifejtette: ez a nap mérföldkő a diplomások számára. 

Minczér Gábor felhívta a végzettek figyelmét arra, hogy olyan tudással és tapasztalatokkal gazdagodtak, mely szemlélet és világnézet formáló, s arra kérte őket, használják bátran ezt a tudást életük során.

Február 8-án az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campuson végzettek vehetik át diplomájukat.

Írta: Berán-Juhász Henrietta
Fotók: Szántó György, Balogh Tibor

A diplomaátvételről készített fotókat hamarosan megtalálja weboldalunkon!


< Vissza