Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Az Eszterházy Károly Egyetem rendezi 2022-ben az EGMO-t

Utolsó módosítás: 2021. április 30.

Az Európai Matematikai Lány Diákolimpiát 2022-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával az Eszterházy Károly Egyetem, a Bolyai János Matematikai Társulat, a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet és A Gondolkodás Öröme Alapítvány szervezi Egerben.

Idén 10 éves az EGMO (European Girls' Mathematical Olympiad), a Lányok Európai Matematikai Olimpiája, amely nevével ellentétben nem csak Európából fogad résztvevőket. A programra meghívott csapatok legfeljebb négy versenyzőből, egy vezetőből és egy vezető-helyettesből állhatnak. A versenyzők két egymást követő napon két írásbeli dolgozatot írnak, 3-3 feladatot kell megoldaniuk 4 és fél óra alatt. Magyarország a kezdetektől részt vesz a versenyen.

Az idei versenyt április 9-15. között Georgia szervezte, ám a világjárvány miatt azt csak online formában tudták megtartani, nem utazhatott a csapat Kutaisibe.

Mint arról a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet honlapján beszámolt, szép eredménnyel zárták a megmérettetést a magyar lányok: a hivatalos európai listán a 6. helyet szerezték meg, az összes résztvevő ország közül pedig (tehát az Európán kívüli versenyzőket is figyelembe véve) a 10. lett a magyar csapat.

Egyéni eredményeik:
aranyérmet szerzett Velich Nóra Zoé (21 ponttal)
ezüstérmet szerzett Hámori Janka (20 ponttal)
bronzérmet szerzett Nguyen Bich Diep (9 ponttal) és Győrffy Johanna (8 ponttal).


Kiss Melinda Flóra (csapatvezető helyettes), Nguyen Bich Diep, Velich Nóra Zoé (kezében Marvin), Hámori Janka (kezében Ludmilla), Győrffy Johanna, Fekete Panna Tímea (csapatvezető)

A 11. Európai Matematikai Lány Diákolimpiának 2022. április 6-12. között Eger és az Eszterházy Károly Egyetem adhat otthont, amely intézményünk számára rendkívüli elismerés.

A verseny honlapja és Facebook-oldala már él, ahol minden fontos információt elérhetnek majd a résztvevők, és mindazok, akik figyelemmel szeretnék kísérni ezt a rangos nemzetközi eseményt.

A Líceum Televízió beharangozóját itt megtekinthetik:

 


< Vissza