Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Az összefogás ereje, a művészet ünnepe

Utolsó módosítás: 2017. október 04.

Jó volt egrinek lenni, jó volt részese lenni a hétfő délután megrendezett jótékonysági gálaműsornak, melynek bevételével az idén nyáron tragikus hirtelenséggel elhunyt gyakorlóiskolai tanárnő, B. Tóthné Lakatos Edina családját támogatták.

Az egész várost megdöbbentő tragédia hallatán összefogott Eger, valamint az egyetem vezetése, és a Márkus Róbert Zsolt gyakorlóiskolai pedagógus által megálmodott jótékonysági rendezvényen számos nemzetközi hírű hazai művész lépett fel telt ház előtt a Gárdonyi Géza Színházban.

Liptai Kálmán, az egyetem rektora, a rendezvény fővédnöke beszédében örömét fejezte, ki, hogy a közösség számára oly természetes a segítségnyújtás. Habis László polgármester is megköszönte, hogy a város lakói újabb bizonyságát adták annak, hogy a képesek összefogni a jó ügy érdekében.

Még a közönséget is megénekeltette a Csík zenekar, melynek tagja, Szabó Attila a családjával is fellépett. Virtuóz játékával mindenkit elkápráztatott a Gonda László és Báder Ernő duettje, ahogyan mindenki szívét megdobogtatta a Jaja együttes produkciója is. Külön öröm volt, hogy számos, a Gyakorlóiskolában végzett, vagy jelenleg is az intézményben tanuló tehetség mutatta meg varázslatos hangját, így Molnár Dánielnek és Aleva Zsófiának is szólt a taps.

A gyűjtés ezzel még nem ért véget, hiszen október 30-ig lehet licitálni az egyetem honlapján közzétett sportrelikviákra, borkülönlegességekre, festményre és tűzzománcra egyaránt.

 


< Vissza