Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Begin Grad Tour 2019

Utolsó módosítás: 2019. október 24.

A Tempus Közalapítvány koordinálásával tíz magyar egyetem képviselői vettek részt a Begin Group által szervezett nemzetközi oktatási vásársorozaton Oroszország három nagyvárosában: Moszkvában, Szentpéterváron és Jekatyerinburgban 2019. október 4-11-e között.

Az Eszterházy Károly Egyetemet az NKK munkatársa, Tóth Judit mesteroktató képviselte. Egyetemünk intézményfejlesztési stratégiájának fontos része a nemzetköziesítés. A nemzetközi oktatási vásárokon való részvétel különösen fontos számunkra, mivel egy ilyen megjelenés kiváló alkalom arra, hogy megismertessük az érdeklődőket angol nyelvű képzési kínálatunkkal és a nemzetközi hallgatóknak nyújtott szolgáltatásainkkal, népszerűsítsük egyetemünket és ösztöndíjas, illetve önfinanszírozó külföldi hallgatókat verbuváljunk. A „keleti nyitás" részeként az Oroszországból érkező diákok számának emelése kiemelt fontossággal bír számunkra, annál is inkább, mivel eddigi tapasztalataink az orosz hallgatókkal kifejezetten pozitívak.

Az oroszországi vásárokon mindhárom helyszínen számos érdeklődő fordult meg, de a legtöbb látogatót Moszkvában regisztráltuk. Sokan érdeklődtek egyetemünk iránt is, elsősorban a Turizmus BA és MA, a Nemzetközi Tanulmányok MA és az üzleti képzések tekintetében. A vásár látogatóinak többsége alapképzésben résztvevő hallgató, vagy végzős középiskolás volt, de emellett sok szülő is érdeklődött a magyarországi továbbtanulási lehetőségek iránt.

A delegáció a vásárt megelőző napon Szentpéterváron a főkonzulátuson szakmai találkozón, majd intézménylátogatáson vett részt: a Szentpétervári Állami Közgazdasági Egyetemre látogattunk. Az egyetem épületében tett séta után lehetőségünk volt bemutatni intézményeinket, majd tartalmas beszélgetéseket folytattunk a nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettessel, a nemzetközi programigazgatóval, valamint a Mobilitási iroda munkatársaival.

Jekatyerinburgban a magyar konzul mellett egy volt diákom is kilátogatott a vásárra: Gergely Dorottya az Eszterházy Károly Egyetemen szerezte meg BA diplomáját, most pedig Jekatyerinburgban, az Urali Federális Egyetemen végzi mestertanulmányait.

Hírt küldte: Tóth Judit mesteroktató, interkulturális referens


< Vissza