Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bemutatták értékfeltáró munkáikat hallgatóink

Utolsó módosítás: 2019. május 09.

A közösségszervezés szakos hallgatók május 6-án bemutatták települési értékfeltáró munkáikat.

Az eseményre ellátogatott Herman István, a Heves Megyei Értéktár Bizottság elnöke is, aki elismerően méltatta hallgatóink munkáját, és kiemelte a szakma és a felsőoktatás közötti szoros együttműködést. A hallgatók a tavaszi félévben két településen (Bélapátfalva, Verpelét) végeztek értékfeltáró tevékenységet a NMI Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóságának közreműködésével. (2018-ban a II. Eger – Közösség – Együttműködés c. szakmai napon a NMI Művelődési Intézet és az Egyetem együttműködési megállapodást kötött.)

Bélapátfalván a KulTurDia Bélapátfalvai Kulturális, Turisztikai és Média Nonprofit Kft., illetve Verpeléten a Petőfi Sándor Közösségi Ház és Könyvtár vezetői segítették a terepmunkát. A februári találkozás alkalmával a hallgatók szakmai előadásokat hallhattak az értékfeltárás törvényi szabályozásáról és módszertanáról. Megismerkedtek a Heves megyei értéktárak helyzetével, továbbá betekintést nyerhettek a NMI Művelődési Intézet országos településkutatási felmérésébe.

A munka során a hallgatók a települések polgármesterével, a helyi vezetőkkel és a jelentősebb civil szervezetek vezetőivel találkoztak, amelynek során összeállították a települési „Érték Leltárt". A „Falusétákon" a hallgatók fotókat és kisfilmet készítettek a fontosabb települési értékekről, valamint interjúztak és kérdőíveztek a két település lakói körében. Az elkészített interjúk és a kitöltött kérdőívek alapján a kormányrendeletben rögzített formai és tartalmi követelmények figyelembevételével valós értéktári előterjesztéseket készítettek a hallgatók.

A májusi, nyilvános bemutatón a hallgatók a meghívott vendégek előtt ismertették eredményeiket, kisfilmek és prezentációk formájában.

További képek megtekinthetők a tanszék Facebook oldalán: https://www.facebook.com/ekekozmuv/

Beszámoló: Dr. Simándi Szilvia


< Vissza