Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

A hölgyeket köszöntötték

Utolsó módosítás: 2018. március 08.

Ezentúl minden hónapban beszámolunk az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti Körének havi gyűléséről.

Megtartotta második gyűlését is az idei évben az Öregdiákok Baráti Köre a már megszokott helyen, a Líceum 112-es könyvtárában kedden. A találkozó első felében a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkatársának, Vasné Varga Zitának hallgatták meg előadását könyvéről, melyben Gárdonyi Géza könyvtárának jelentőségét boncolgatta.

Izgalmas prezentációjából kiderült, a közel tízezer kötetes gyűjteményből napjainkban megközelítőleg négyezer könyvet őriz a Gárdonyi Géza Emlékmúzeum. A gyűjtemény gazdagságának ismertetését Varga Zita három alappillérre helyezte: a könyvritkaságokra, a nyelvi sokszínűségre és a tematikai bőségre. Nyolc tematikai csoportba sorolta a köteteket, melyből kitűnik, hogy a legtöbb könyv szépirodalmi, történelmi, filozófiai és vallási témájú volt Gárdonyi könyvtárában.

Az előadást követően a baráti kör férfi tagjai nőnap alkalmából meglepték a csoport hölgy tagjait: csodálatos versekkel és szívszorító dalokkal köszöntötték őket, s végül még együtt is elénekeltek egy dalt, így ez a találkozó is igazán jó hangulatban telt.

 

A fotókat köszönjük Szilvás Istvánnak!


< Vissza