Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Biomed konferencia az EKF-en

Utolsó módosítás: 2015. augusztus 26.

Az Electrospun Nano-and Microfibres for Biomedical Applications Conference idén először kerül megrendezésre az Eszterházy Károly Főiskola és a COST MP1206 (Electrospun nano-fibres for bio inspired composite materials and innovative industrial applications) Európai Uniós program keretei között.

 

A konferencia az elektrosztatikai szálhúzás kifejezetten orvosbiológiai célokra történő felhasználásának témakörében gyűjtötte össze nemzetközi közönségét. A több mint 40 főt számláló előadók a világ minden részéről érkeztek összesen 13 különböző országból úgy mint Japán, Argentína, Chile, Törökország, Oroszország, de európa számos országa szintén képviselteti magát (Hollandia, Anglia, Spanyolország, Csehország, Franciaország, Lengyelország, Dánia és Magyarország).


A résztvevők 3 és fél nap alatt 5 meghívott kutató 1-1 órás előadását hallgathatják meg, melyek mellett 4 kiemelt előadás és további 16 keretein belül mutatják be legújabb kutatási eredményeiket a jelenlevők. A konferencián emellett poszter szekció is megrendezésre kerül, ami szintén egy vitafórumot jelent a kutatóknak kötetlenebb körülmények között.


A konferenciák szélesedő látókörében egyre inkább tért hódítanak az orvosbiológiai kutatások, így a Electrospun Nano-and Microfibres for Biomedical Applications Conference mindenképp jelentős érdeklődésre számíthat a jövőben is. A biokompatibilitás fontosságáról és teszteléséről, illetve az elektrosztatikus szálképzéssel előállított mesterséges anyagok felhasználhatóságáról egyre több nemzetközi publikáció jelenik meg, így mindenképp egy napjainkban fontos kutatási problémát felölelő konferenciának nézünk elébe.

 

A konferencia 2015. augsztus 31. és szeptember 3-a között kerül megrendezésre.

Bővebb információ a http://biomed-spinning2015.ektf.hu/ oldalon található.


< Vissza