Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Biró Andrea Barbara az Egyetem kancellár-helyettese

Utolsó módosítás: 2021. június 02.

Fontos személyi változás történt az Eszterházy Károly Egyetem vezetőségében: a kancellári jogkörben eljáró kancellár-helyettes, Dr. Tresó Andrásné utódja Biró Andrea Barbara, az Egyetemi Innovációs Osztály vezetője lett.

Dr. Tresó Andrásné magasabb vezetői megbízása - nyugdíjba vonulása okán – június 1-jével megszűnt. Egyetemünkért végzett áldozatos, kiemelkedő szakmai munkáját ez úton is tisztelettel köszönjük!

A folytatásban az intézmény kancellári feladatait ellátó kancellár-helyettes pozícióját Biró Andrea Barbara, az Egyetemi Innovációs Osztály vezetője tölti be. A fenntartóváltás előtt álló Eszterházy Károly Egyetem intézményi működésének folyamatosságát a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénnyel összhangban, az egyetemi Szenátus áprilisi határozata biztosítja. Eszerint a kancellár-helyettes az Egyetemi Innovációs Osztály vezetője, aki a kancellár távolléte, akadályoztatása, érintettsége, vagy a kancellári tisztség átmeneti betöltetlensége esetén a kancellár jogkörét gyakorolja.

Biró Andrea Barbara, az új kancellár-helyettes

Biró Andrea Barbara az elmúlt években az Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjában dolgozott, majd a belső átalakítással létrejött Egyetemi Innovációs Osztály vezetője lett. Az Egyetemet megelőzően közel húsz évig dolgozott a bankszektor különböző területein közgazdászként. Két gyermek édesanyja.

Az Egyetemi Innovációs Osztály vezetőjeként fontos feladata az egyetemi-vállalati együttműködést segítő munka irányítása, az egyetemi eszköz- és tudásvagyon felmérése annak érdekében, hogy az a legjobban hasznosuljon a piacon, a gazdasági partnerekkel együttműködésben. Vezetésével az Egyetemi Innovációs Osztály a továbbiakban is támogatja a Kutatási és Fejlesztési Központ szolgáltatás-menedzsmentjét.
Kancellár-helyettesként is fontos céljának tekinti az egyetemi tudásközpont és a térség gazdasági szereplőinek jó együttműködését.

Munkájához jó egészséget, sok erőt és sikert kívánunk!

Fotó: Balogh Tibor


< Vissza