Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bízz az érzékeidben!

Utolsó módosítás: 2019. november 21.

Ezzel a mottóval szervezett integrált sportnapot az egyetem a Vakok és Gyengénlátók Integráló Sportegyesületével a Leányka úti sportcsarnokban.

Csörgőlabda játékkal nyitották a programot a sportcsarnokban. A játékot elsőként Tóthné dr. Kiss Orosz Mária, a Vakok és Gyengénlátók Integráló- és Sportegyesületének (VGYSE) elnöke és csapata mutatta be a hallgatóknak. A játékról elmondta: paralimpiai sportág, melyben szép magyar sikerekkel büszkélkedhetünk.

A játékot vakon és teljes csendben kellett játszania a vállalkozó szellemű hallgatóknak. A VGYSE elnöke azzal buzdította őket: ritkán nyílik lehetőség a játék kipróbálására.

Így gondolta ezt Paranai Enikő is, ötödéves testnevelés-földrajz tanár szakos hallgatónk.
– Újdonság ez számunkra, hiszen ritkán találkozhatunk vele. A hallásra, a tapintásra, az irányokra kellett fókuszálnunk. Ajánlanám mindenkinek, hogy próbálja ki ezt a paralimpiai sportágat – nyilatkozta Enikő.

Sakkot, logikai játékokat, asztaliteniszt és a tandemet is kipróbálhatták a sportnapon a hallgatók, természetesen mindent bekötött szemmel.

 

A program a Fényűzők rendezvénysorozat része volt, a következő szemeszterben a hallgatók egy teljes napot töltenek látássérültként, s őket gyógypedagógus hallgatók segítik majd.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotók: Kakuk Dániel


< Vissza