Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Bollók Csaba nyári műhelymunkái

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 10.

Jordániában, Svájcban és Olaszországban is részt vett nyári műhelymunkákban egyetemünk docense, Bollók Csaba filmrendező.

Idén XIV. alkalommal rendezték meg Jordániában az arab világ legrangosabb, RAWI Screenwriters' Lab forgatókönyvírói műhelyét. A Robert Redford által alapított amerikai "Sundance műhely" arab változatának munkájában Bollók Csaba filmrendező, az Eszterházy Károly Egyetem docense harmadik alkalommal vett részt – idén egyedüli európaiként – a többnyire amerikai és közel-keleti írók és rendezők alkotta szakmai tanácsadó testületben. A műhelyből számos világkarriert befutott, az Oscar jelölésig is eljutott film került ki az elmúlt években.

Bollók Csaba Svájcban is részt vett nyári műhelyen, ahol a Locarnoi Nemzetközi Filmfesztivál "Open Doors" szekciójában távol-keleti, srí lankai, myanmari filmtervek fejlesztésén dolgozott. Innen a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra utazott, ahol jelenleg a Velencei Nemzetközi Egyetem filmkészitő műhelyét vezeti, Giovanni Robbiano olasz íróval közösen. Az idei fesztiválokon látott, műhelyekben készült filmekből az Eszterházy Károly Egyetem jövő évi Slow Film Fesztivalján is láthatunk majd néhány alkotást.

http://en.royanews.tv/news/14680/2018-07-15

https://www.univiu.org/study/summer-schools/films-in-venice-and-filming-venice-summer-school


< Vissza