Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Borkultúra és nyelvi tréning

Utolsó módosítás: 2019. július 18.

Intézményünk idén nyáron is megszervezi a Borkultúra nyári egyetemet, melyen a Beijing Union University hallgatói vesznek részt.

A kéthetes kurzusra tízen érkeztek a kínai egyetemről. Őket szerda délelőtt a Líceumban a Nemzetközi Kapcsolatok Központjának vezetője, Taylerné Tóth Katalin köszöntötte. Mint elhangzott, a kurzuson nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a résztvevők beszéd- és írásbeli angol nyelvi készségeiket is intenzíven fejlesszék, mindezt természetesen a névadó borkultúra köré építve. Amellett, hogy megismerhetik az egyetem campusainak borvidékeinek kultúráját, számos szabadidős tevékenységen, kirándulásokon vehetnek részt.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona köszöntőjében kifejezte örömét, hogy szorosabbra fűzhetik egyetemükkel az együttműködést, s egyre több kínai hallgatót láthat vendégül az Eszterházy Károly Egyetem, mely szőlőbirtokkal, saját borokkal is rendelkezik.

Intézményünket Szőke Krisztina, az NKK kapcsolatfejlesztési koordinátora mutatta be, majd Dr. Zsófi Zsolt, a Szőlészeti és Borászati Tanszék vezetője is köszöntötte őket.

A nyelvi tréningek mellett az itt töltött két hét alatt a hallgatók nemcsak a helyi, a magyarországi, hanem a világ borkultúrájával is megismerkedhetnek, terepgyakorlaton is részt vesznek.

Írta: Berán-Juhász Henrietta

Fotók: Szántó György


< Vissza